gelezen in de Running.be – test van GPS-horloges!

Ik meende het gisteren dus echt hé! Ik heb me in ’t zeteltje genesteld met de Running.be en dat bleek een avondvullende activiteit. Eén van de artikels die m’n bijzondere aandacht trok, was de test van enkele GPS-horloges. Ik heb zelf sinds een kleine 1,5 jaar de Garmin XT310. Daarvoor had ik de Garmin FR305. Ik ben dus geen newbie op het vlak van GPS-horloges en eerlijk gezegd…ik zou niet meer zonder kunnen. Niet dat ik alle toeters en bellen gebruik, maar ik vind het gewoon enorm handig om m’n snelheid en gelopen afstand te kunnen aflezen. Ik maak ook veel gebruik van de “ronden-knop” en switch wel eens tussen schermpjes om dan eens met gemiddelde tempo’s te werken, dan eens mijn hartslag goed te kunnen aflezen en een andere keer interesseert vooral de afstand en tijd me (ik heb op m’n Garmin dus zo 4 schermen met data-info naar persoonlijke behoeften ingesteld).

Alleen blijk ik constant gezegend met “maandag-exemplaren” van die toestellen. M’n FR305 is twee keer binnengemoeten voor herstel en kon na dik 3 jaar zelfs niet meer linken naar de PC. Mezelf voor m’n verjaardag dan eens getrakteerd op de update, de XT310 dus. Na 8 maanden vertoonde die niets anders dan kuren en moest ik hem ook weer terugsturen naar de leverancier (effe reclame maken voor de uitmuntende service van www.cardioshop.be, want die hebben dat mooi opgelost hoor). Twee weken later kreeg ik een gloednieuw exemplaar (en zelfs nog een recenter model dan wat ik had) in de brievenbus. En ook deze begint nu, zo’n 8 maanden later, kuren te vertonen. Onlangs wou ie niet meer opstarten en ook de transmissie van de trainingsdata naar de PC verloopt soms enorm moeizaam (tot 50 minuten voor één training). Gelukkig is het niet constant en voorlopig kan ik er nog mee blijven trainen. Maar leuk is anders en ik hou niet zo van die dingen die onbetrouwbaar blijken.

Om maar te zeggen….met veel interesse las ik dus dat artikel in de Running.be 🙂 Want stiekem begin ik dus al te dromen van een nieuw speeltje en ga ik dus beginnen sparen hé 😉 De grote droom was eigenlijk de Suunto Ambit. Maar die prijs hé…499 euro, slik. Centen die ik momenteel niet echt heb opzij liggen, toch niet voor zo’n speelgoedjes. Gelukkig bestaan er nog alternatieven. En uit de review die ik gisteren las over de Ambit heb ik alvast onthouden dat dat toestel dan wel de Rolls Royce is onder de GPS-horloges, maar ook dat het toestel té veel toeters en bellen heeft, waar ik nooit of te nimmer gebruik van zal maken.

Ik was verrast door het feit dat Garmin ook een betaalbaar toestelletje heeft, die FR110. Alleen stom dat je er alleen gemiddelde rondetempo’s op kan aflezen…Afgekeurd voor mij, want ik train heel veel op tempo en wil dus een juist cijfer zien.

De Polar dan…hmmm, heb in ’t begin van m’n “loopcarrière” een aantal Polars versleten en ben geen fan van hun interface en schermpjes (bleek ook het minpunt in de test). En de prijs is ook niet min.

Maar dan las ik de review over het Nike+GPS-horloge en dat leek wel meer mijn ding. In ieder geval toch het onderzoeken waard. Het design interesseert me geen bal, maar de leesbaarheid van het scherm lijkt me wel supergoed te zijn en blijkbaar is het een gebruiksvriendelijk toestel. En het kan, zo op het eerste zicht, wel alles wat ik wil, als ik de hartslagmeter erbij neem tenminste.
Blijkbaar is het tegenwoordig ook niet meer nodig om met Nike-schoenen te lopen (dat chipke dat je in je schoenzool moest klikken, da’s nu niet meer nodig?).

Jullie voelen me al komen zeker? Wie o wie heeft er ervaring met de Nike+GPS-watch? En zijn dat positieve of negatieve ervaringen? Laat maar komen, via reactie hier, Facebook of mail! En dan weet ik wat ik volgend jaar op m’n verjaardags-verlanglijstje kan zetten 🙂

Advertenties

6 gedachten over “gelezen in de Running.be – test van GPS-horloges!

 1. Veerle Beernaert heeft er één, ik heb haar ook al raad gevraagd toen ik een half jaar geleden op zoek was. Kan je trouwens mijn vergelijking tussen de diverse GPS-horloges wel even doormailen.
  De FR210 maakte bij mij de meeste kans, alleen kan je daar maar 3 datavelden tegelijkertijd op één scherm zetten…

 2. Mijn 310 heeft geen kuren , heeft een gratis update gehad en verder alle dagen de pats op de borstriem reinigen, good luck met je volgende 🙂

 3. Ik zou zelf weer een Garmin kopen om wel de omgekeerde reden … ik heb er geen problemen mee en ben er heel tevreden om. Ben benieuwd naar je ervaringen met Nike, al zie ik het mezelf niet te kopen. Waarom zou je trouwens zo’n ding in je schoenen moeten hebben als het op GPS werkt ? Ik heb ook de andere Nike footpod (gekregen) en dat gaat samen met de Ipod, maar dat is nooit helemaal nauwkeurig, daarom heb ik ‘m zelden gebruikt. Dat chipke was dus de foodpod 😉 Vandaar ook dat dat niet nauwkeurig was/is.

 4. Al 3jaar loop ik met Nike. In het begin fantastisch na een jaar is programma op pc aangepast en vond ik het iets minder fantastisch en begon het vinden van GPS signalen te minderen. Half jaar geleden kon ik data via ingebouwde USB niet meer overzetten, en GPS signaal pas na half uur, nu doet hij zelfs niets meer. Ook water in scherm door scheurend bandje…
  Ik was een jaar heeeeel tevreden, nu op zoek naar iets anders. Als alles werkt zoals het hoort is heten geweldig ding, maar helaas heeft hij het na een jaar laten afweten…
  Ik denk aan tomtom nu, is ongeveer hetzelfde!

 5. Good post however , I was wondering if you could write a litte more on this topic? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more. Thank you!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s