pseudo zwerfloopje

Over 2 weken staat de 30 km in Geldrop op de planning, dus werd het nog eens hoog tijd om een iets langer duurloopje te doen. Voor vandaag had Tiny een duurloopje van 1u50min op m’n schema gezet. Thuis werd dat weer op het nodige gegrom onthaald. Ik krijg dus nog altijd bijna wekelijks te horen van “ik dacht dat het gedaan ging zijn met dat lopen na de marathon?”. Tja, ik vrees dat ik dat nog wel een aantal weken ga mogen aanhoren, tot hij zich er eindelijk bij neer heeft gelegd dat dat lopen toch wel wat in m’n bloed zit.

Om het thuisfront toch iet of wat tegemoet te komen, heb ik vanmorgen dan maar m’n wekker om 7u gezet. En dat op een zondag, pfftt…Maar het loonde de moeite. Om kwart voor 8 trok ik op pad en het was dan wel nog heel frisjes, het zonnetje begon al moeite te doen om wat warmte te verspreiden. Ik werd er gelijk goed gezind van.

Toen ik de deur uitstapte zag ik een heel bende wandelaars door m’n straat trekken. Ah zo! Een wandeltocht in Boortmeerbeek. Oké, laat ik die maar meelopen. Zo’n wandeltochten zijn altijd wel leuk om eens wat nieuwe onbekende paadjes in je eigen omgeving te leren kennen.

Nu was dat wel een beetje een impulsieve beslissing natuurlijk. Ik had geen idee van afstanden, waar de wandeling van start was gegaan (had wel een vermoeden, er zijn maar twee potentiële startplaatsen in ons dorp) en waar onze straat zich dan juist in het parcours bevond. Lekker spannend dus. Het zou dus een pseudo-zwerfloopje worden.

Op pad dan maar, mee de pijltjes volgen die op zich allemaal langsheen vertrouwd gebied gingen. Enkel in Schiplaken ging het even serieus off-the-beaten-track, doorheen enkele weilanden. Da’s terrein waar je anders niet makkelijk komt natuurlijk. Na een kilometer of 5 kwam ik het eerste bordje tegen met wat afstanden. 11 – 16 en 21 km. De 16 km zou wel genoeg zijn voor vandaag, dus besloot ik dat te volgen. Niet veel later werd ik toch verrast door m’n eigen impulsiviteit om niet proper vanaf de officiële start te vertrekken. De pijltjes begonnen nl. weer allemaal richting Boortmeerbeek-dorp te wijzen en na dik 7 km stond ik dus inderdaad aan de startlocatie. Oei. Op de kaart eens gaan zien en blijkbaar lag het niet alleen aan het feit dat ik dus blijkbaar was ingepikt op ongeveer 10 km in het parcours, maar ook dat ik aan een oversteek een pijl gemist had en daardoor serieus wat kilometers gemist had. Ai…Van dat laatste was ik trouwens niet het enige slachtoffer, ik was een tiental lopers gepasseerd die blijkbaar hetzelfde voorhadden. Foutje van de organisatie? Maar allé, ik had dan toch nog die eerste 10 km te goed, dus effe op de kaart zien waar ik best nu zou inpikken (vanaf de start liep het over iets té bekend terrein voor mij, dus besloot ik toch van een stukje af te snijden) en ik trok weer op pad. Dit keer een mooi stukje gepasseerd waar ik nog niet eerder was geweest en dan ging het langs de bekende Dreef hier en Boortmeerbeek-bos in. Niks nieuws onder de zon. Na enkele kilometers sloeg het parcours dan weer af richting mijn straat en dat zou ik dus niet volgen. Had nog wel een half uurtje te gaan. Dus al improviserend nog wat voortgelopen, tot ik na 1u50min en 17,5 km aan m’n deur stond.

Het is de eerste keer dat ik eens een mindere ervaring heb met een georganiseerde wandeltocht, maar ja, dat heb ik dan vooral aan mezelf te danken. De start bevond zich op 500 meter van m’n deur, maar ik was verblind door de vele wandelaars die dan effectief langs m’n deur passeerden om vanaf daar gewoon in te pikken. Stom. Maar de organisatie liet ook wel steken vallen. Ten eerste hebben ze er gewoonweg geen mooie wandeling van gemaakt. Er zijn heus wel wat leukere stukken in de omgeving om af te stappen. De afpijling was waardeloos op sommige stukken. Je kan al eens ééntje missen, maar als je ziet dat tientallen wandelaars verkeerd gaan, zonder dat ze het doorhebben, dan scheelt er wel iets. Ook de afpijling voor rolstoelers was waardeloos. Eerst een alternatief traject aangeven om na 2 pijltjes ermee te stoppen en dan zien die rolstoelers zich toch geconfronteerd met een pad dat voor hen niet toegankelijk is, tsss….

Ach ja, ik blijf het toch nog altijd een leuke manier vinden om eens een ander toerke te lopen. Ik stond vanmorgen op met het idee om m’n vertrouwde toertje richting Domein van Hofstade te lopen, daar twee rondjes door het bos te drentelen en dan weer naar huis. Het werd dus iets helemaal anders Smile En zo staan we ook weer een stapje dichter bij de 30 km in Geldrop!

almost there

Advertenties

4 gedachten over “pseudo zwerfloopje

  1. Door omstandigheden een beetje achter met lezen, maar wel super wat je gepresteerd hebt … gewoon je laten verleiden door wandelaars om op goed gevoel te gaan lopen en dan te bedenken dat jij zo’n organisatietalent bent 🙂

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s