spannende dagen (slot)

Begin vorige week postte ik al deel 3 van het relaas van de zindelijkheidstraining van onze Seppe. Op dat moment vreesde ik toch nog even dat er ook nog een deel 4, deel 5, enz…zou volgen. Gelukkig kan ik jullie dat besparen Winking smile Met trots kan ik dus aankondigen dat het gelukt is. Oef!

Het zag er nochtans niet goed uit. Maandag was een complete ramp, dinsdag was niks beter. Toen ik hem dinsdag in de crèche ging afhalen, bleek hij ook dan weer het ene accidentje na het andere gehad te hebben. Bovendien leek hem dat ook totaal niet te deren, hij bleef gewoon doorspelen met een natte broek. Dus S. vroeg me of ik hiermee wel wilde doorgaan, want hij leek er precies toch niet klaar voor. Maar ik wou doorgaan, al duurde het tot eind december eer ie de klik zou maken.

Blijkbaar kreeg Seppe tegen woensdag door dat het zijn mama nu wel menens was. Toen ik hem ging afhalen in de crèche stond een trotse S. me al op te wachten: ‘s morgens één accidentje, de rest van de dag geen enkel! Ohla! Weliswaar niet uit eigen initiatief, ze was gewoon ieder uur met hem naar het potje gewandeld.

Donderdag werd dan weer wat moeilijker: hij ging een dagje naar oma en opa en niet naar de crèche. En ja hoor…het werd een ramp. 4 accidentjes en niks op het potje. Alsof hij oma en opa wilde testen, die indruk kreeg ik. Hij ging gewillig op het potje zitten, deed niks, stond recht en plaste op de grond. Proberen oma tot het uiterste te drijven dus. Maar noch oma noch mama gaven het op. Hij ging zonder pamper weer mee naar huis en we raakten droog thuis.

Vrijdag kwam dan de ommekeer: een hele dag droog in de crèche en ‘s avonds thuis kwam hij 2 x zelf zeggen dat hij op het potje wou. Alleen zat de timing nog wat verkeerd: tegen dat we aan het potje waren, was het al in de broek…Maar de intentie was er en ik kreeg echt hoop.

Zaterdag waren we er plots helemaal: de hele dag droog en hij kwam telkens zelf op tijd zeggen dat ie moest plassen, of hij ging al zelf ostentatief naast z’n potje staan en deed aanstalten om z’n broekje naar beneden te doen (hij is er nog niet superhandig of snel in). En zo is het eigenlijk al sinds zaterdag! Geen enkel ongelukje meer, hij neemt zelf het initiatief (zelfs tijdens het spelen). M.a.w. hij is zindelijk!

Nou ja, nog niet 100% hoor. Want de grote boodschap is nog een beetje een probleem. Hij voelt het duidelijk aankomen, staat dan te drentelen naast zijn potje en doet zelfs een paar pogingen…maar dan blokkeert ie. Toch wat schrik om een hoopje te leggen in z’n potje. Hij houdt het op, soms 2 dagen achtereen hebben we nu al gemerkt, tot ie het echt niet meer kan houden (en dan is het in de pamper/broek). Ik hoorde wel al van vele anderen, dat dat wel vaker voorkomt.

Deze morgen hadden we dan ook nog eens een droge pamper bij het opstaan (ben nog niet bezig met nachtzindelijkheid, zolang het probleempje van de grote boodschap niet uit de voeten is), dus de klik voor de nacht begint er precies stilletjesaan ook al te komen.

Goed bezig dus, dat kleine mannetje. Weer een mijlpaal bereikt Smile

 

Advertenties

2 gedachten over “spannende dagen (slot)

  1. Om het met Elena’s woorden te zeggen: dubbel duim Seppe!!!! 🙂 En een dikke kus van zijn vriendinnetje er boven op!
    Ik wou je wel even zeggen dat ik het super vind dat je nog niet bezig bent met nachtzindelijkheid, want dat is hier ook nog niet, hoewel ze af en toe een droge pamper heeft. De pampers tijdens het dutje zijn in het algemeen wel droog. En ook niet teveel forceren. Ik ben al lang blij dat Elena ook steeds zegt dat ze ‘pipi’ of ‘kaka’ moet doen en zelf op de wc of op het potje gaat. Ik laat ze wel kiezen hierin. En ze wisselt gewoon af … en nu rap mijn ventje helpen met het eten! Dikke dikke knuffel voor jullie! x

  2. Wat supergoed! En ineens zo snel gegaan hé … En die nachtzindelijkheid, dat volgt nog wel. De oudste heeft daar meer dan 2 jaar extra voor nodig gehad en de kleinste is ook die richting uit aan het gaan (hoewel haar teller nog maar op 6 maanden staat) … En ik heb ergens eens gelezen dat dat perfect normaal is, als ik me niet vergis is de helft van de kinderen op 5 nog niet zindelijk ’s nachts (of zoiets).
    Maar in ieder geval, flink gedaan Seppe!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s