weg van de wereld

Deze week al twee zalige looptrainingen achter de rug. Je kan een uurtje gaan lopen en achter een voldaan gevoel hebben, maar het gevoel dat ik na deze twee trainingen had was niet louter voldaan…ik voelde me echt herboren achteraf. Maandag trainde ik  onder de middag en toen ik weer ons gebouw binnenkwam, kwam ik direct een collega tegen in de hal en het eerste dat ik hem zei was “amai, da was zaaaaalig”, met een smile van hier tot in Tokyo. Nadien kregen nog een paar andere collega’s hetzelfde te horen,  niet-sportende collega’s. Eéntje zei: “dat is het gevoel dat je inderdaad moet hebben nadien, ik heb dat nooit ervaren en ben gestopt met sporten”. Jammer toch? Blijkbaar heb ik dus een punt bereikt dat ik me “on top of the world” bevindt, als ik ga lopen. Zalig.

Vanmorgen ervoer ik het alleszins weer. De eerste 5 minuten verliepen wat stroef, maar dan plots was ik weer weg van de wereld. Ik kan het moeilijk beschrijven hoor. Maandag had ik dat ook. Ik loop en loop, maar merk het precies niet meer. Ik ga op in de  muziek, gedachten komen in me op, en plots ben ik een paar kilometer verder. Ook zo het gevoel dat ik op deze manier wel uren kan lopen (waarschijnlijk zou me dat niet lukken hoor), gewoon genieten, aan niets speciaals denken maar m’n gedachten de vrije loop laten. Heerlijk gewoon. Het terrein hielp natuurlijk wel om zo in “the zone” te geraken. Maandag was het Park Den Brandt in Antwerpen m’n terrein, vandaag het Domein van Hofstade. Alleen in de natuur, met het geritsel van de bladeren onder m’n voeten en veel natuurschoon om naar te kijken, ne mens zou van minder zen worden. Vanmorgen werd ik dan ook nog getrakteerd met een mooie zonsopgang boven de meren van het Domein, de kleurenpracht van de bomen in herfstooi werd er alleen maar mooier met de minuut mee. 100% genieten!

Deze twee trainingen (6 km op maandag, 10 km vanmorgen) waren nog een laatste voorbereiding voor de 30 km a.s. zondag. Dat wordt daar in Geldrop alvast een tof feestje, met een heleboel bekenden. En ik kijk vooral uit naar het lopen in het mooie gebied daar in leuk gezelschap. Ook dat wordt weer 100% genieten 🙂

Advertenties

6 gedachten over “weg van de wereld

  1. Zeer herkenbaar. Jammer dat sommige mensen niet lang genoeg volhouden om zichzelf de kans te geven dit gevoel mee te maken. Je moet echt wel doorbijten om op dit punt te belanden. Een niet-sporter begrijpt dat effectief niet.
    Wat een geluk dat wij hier wel van kunnen genieten! 🙂

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s