plannen doorkruist

Een aantal maanden geleden schreef ik eens een berichtje over mijn werkplek. Ons vertrouwde gebouw aan de Singel in Antwerpen onderging een zeer drastische renovatie en daardoor zaten we tijdelijk (1,5 jaar lang) in het kantoorgebouw ernaast. Voor mijn afdeling (marketing) was het niet zo’n superleuke plek om te zitten: op het gelijkvloers in een ijskoude slecht verlichte ruimte met zicht op de bezoekersparking. Er zijn inspirerender plekken om te gaan zitten en m’n creativiteit (toch wel nodig voor m’n job) werd door de troosteloosheid van de plek niet echt fel aangewakkerd.

Maar zie: sinds gisteren is daar serieus verandering in gekomen. Twee weken geleden werd gestart met de grote herverhuis-campagne en de marketing was gisteren aan de beurt. Ik was er al een hele tijd reikhalzend naar aan het uitkijken, want van dat troosteloze hok zouden we nu terechtkomen op de 14e verdieping (van een 16-verdiepingen tellend gebouw) en ik kreeg dan nog een plekje aan het raam toebedeeld. Bovendien op de meest interessante plek op de verdieping: in de punt vanvoor. Het gebouw heeft namelijk de vorm van een rechthoekige driehoek en de punt van de rechthoek bevindt zich vooraan. Als je daar zit heb je dus een mooi panoramisch zicht over de hele weidse omgeving. En daar zit ik nu dus, met mijn collegaatjes. Zalig mooi uitzicht over de parken waar ik onder de middag ga lopen, over de Antwerpse ring (handig om de files in ‘t oog te houden), de Singel en zo meer.

14e

Als ik de verdieping verder rondga krijg ik aan de achterzijde dan een mooi zicht over Antwerpen-Stad met z’n kathedraal, de Boerentoren, het Centraal Station en in de verte zelfs de haven. Dat stadszicht hebben enkel de verdiepingen vanaf het 10e denk ik, want die daaronder zien recht op de muur van het hotel dat achter ons gebouw ligt.

Waarom nu eigenlijk heel dit verhaal? Wel…toen ik te horen kreeg dat ik naar het 14e zou verhuizen, rees bij mij het plan om vanaf 2013 een trappenchallenge te starten en mezelf dus te trainen om dagelijks de trap te nemen naar het 14e. Weliswaar een beetje opbouwen, want ik ben niet zo’n trappenloopster (ik zat op een gelijkvloers hé), dus starten met 4 verdiepingen en dan elke week een verdiep erbij. Ik zag het al helemaal zitten en ging uiteraard ook eens een hele blog aan die challenge wijden. Ahum…

Tot daar de plannen. Want gisteren kwamen we er dus achter dat ik die plannen alweer kan opbergen. Konden we vroeger gezwind de trappenhal ingaan om van verdieping naar verdieping te trekken, heeft de security daar nu een stokje voor gestoken. We kunnen de trappenhal wel in, maar enkel op verdieping 0 er weer uit. De deuren gaan dus maar in één richting open. Donderdag zijn er zo diverse collega’s dus opgesloten geraakt in de trappenhal, omdat de liften in panne stonden en ze dus hun toevlucht zochten tot de trap. Niet zo fijn dus en ik ben natuurlijk al mijn beklag gaan doen bij de verantwoordelijke van het gebouw (die in het vorige gebouw vlak naast ons zat, dus we kennen hem goed), maar voorlopig lijkt men niet van plan het beleid te veranderen.

Dju toch. Net nu ik dacht een goed alternatief voor heuveltraining gevonden te hebben, lappen ze me zoiets Winking smile Dat wordt dus een andere trainingsuitdaging zoeken…

Advertenties

4 gedachten over “plannen doorkruist

  1. Is dat echt waar van die trappen ? Dan moet ik dus met de lift van ’t derde naar ’t eerste om te gaan eten ? Dat zou pas echt triestig zijn.

  2. Ik hoop toch dat ze die trappen gaan openstellen. En wat met mensen die schrik hebben in de lift? Gelijk ik bvb … niet dat ik bij jou werk, maar we hebben vrienden wonen op het 18de verdiep van de 20 van een appartementsblok in mijn geboortestad … Help in de lift!!!! Dus ga ik iedere keer met de trap. En ja, ik ben lang onderweg en ben compleet uitgeput dan, maar toch … Dat hemels gevoel als je boven bent, maakt zoveel goed! Dus meisje … je hebt een schitterend uitzicht. Super dat je dat hebt kunnen bemachtigen, maar ik wil ook graag een foto van het andere uitzicht zien (boerentoren, kathedraal, station en haven) … wil je dat nog eens voor mij doen?

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s