‘t Is voor Niks–Geldrop – verslag!

Hoe moet je nu een verslag beginnen van wat echt een superdagje was? Gewoon bij het begin dan maar…De dag begon stormachtig, letterlijk dan hé. De wind beukte tegen onze rolluiken en toen ik om kwart na 6 uit m’n bed sprong, mompelde een halfslapende vent van “zeg, ‘t is toch veel te slecht weer”. Alsof dat me al eerder tegenhield Winking smile Nu was ik allesbehalve uitgeslapen, want sinds een paar dagen word ik weer geteisterd door een aanval van m’n astmatische bronchitis. Iets dat me een paar keer per jaar overvalt en gemakkelijk tot 3 weken aanhoudt. Symptomen zijn kortademigheid en piepende ademhaling, maar wat vooral lastig is: vooral in lighouding krijg ik dan last van een niet-aflatende kriebelhoest (die soms zo diep gaat dat ik ervan moet overgeven) en da’s niet zo bevorderlijk voor de nachtrust. Ik heb er dus een halve nacht van wakkergelegen. Maar soit, tijdens het lopen heb ik er niet zo’n last van, alhoewel ik vandaag dus niet echt een toptijd moest gaan neerzetten. Daar is die kortademigheid dan weer niet goed voor: ik kan nu echt geen snelheid maken. Maar gelukkig was dat het doel niet vandaag.

Om 7u de deur uit en eerst 45 minuutjes rijden naar Zoersel waar ik Sandy oppikte. Al tetterend gingen de resterende 45 minuutjes naar Geldrop. Weliswaar verkeerd gereden, madam GPS flipte wat en de old-school-wegenkaart werd bovengehaald en die leidde ons dan wel naar Geldrop. Plaatsje voor de deur (want oké, ik ging wel 30 km lopen vandaag, maar laat me dan toch niet honderden meters van m’n auto tot aan de kantine stappen hé Winking smile).

Aan de startlocatie kwam ik al direct zowat alle bekenden tegen die ik verwachtte. En daar had je dus ook Renate en Kristof, mijn twee partners-in-crime voor vandaag. Even later kwam clubgenootje Christine ook toe, die blijkbaar de 21 km ging doen. Tot ze hoorde dat wij op ons dooie gemakske de 30 km gingen doen. Startnummertje dan toch maar omgewisseld en zo waren we ineens met 4!

De wedstrijd startte klokslag 10 u en na een kort stukje asfalt gingen we de Strabrechtse Heide in. Jawadde, wat een prachtig natuurgebied. Mooie vergezichten, vijvertjes hier en daar, heel afwisselend qua uitzichten. Dit was puur genieten.

P1030792P1030814

 

De kilometers vlogen voorbij zonder dat ik er erg in had. Het was constant babbelen met m’n kompanen, ik denk dat er amper een minuut stilte is geweest. Rond km 20 kregen we even serieus met de wind af te rekenen en zag ik precies een dipje komen bij Renate. Af en toe werd er wat gewandeld of op elkaar gewacht.

P1030790P1030810

Samen uit samen thuis was het motto en een eindtijd deed er voor niemand toe. Rond km 25 kwam plots Philippe bij ons, die een inzinking op de marathon had gekregen en een stuk had ingekort (blijkbaar door een overdaad aan Leffes en wijn de nacht voordien). Met z’n vijven werd het nog een gezellige laatste 5 km die op zich al bijna 45 minuten in beslag nam, maar ach….we hadden lol, het was gezellig. Blijkbaar stonden aan de finish  wel een paar mensen zwaar verkleumd op ons te wachten. Oeps, hadden we dat geweten zouden we zeker sneller hebben gelopen…of neen, eigenlijk niet. Dit was leuker dan afzien voor een iets snellere eindtijd Smile 

 

De ‘t Is voor Niks-loop is echt een heerlijke loop met een perfecte organisatie (en dat helemaal gratis zeg), een prachtig parcours en een heel relaxte ontspannen sfeer. Als het kan, kom ik volgend jaar er zeker terug!

 

P1030809P1030817P1030804P1030811

Advertenties

7 gedachten over “‘t Is voor Niks–Geldrop – verslag!

  1. Ik heb ABSOLUUT genoten van onze kwebbeltraining in de auto! Geef ons een tasje koffie en een pak koekskes en ge hoort ons niet meer. Of juist wel 🙂
    Nogmaals bedankt voor de foto’s en de taxirit en de fijne babbel. Volgende keer pik ik jou (en Jess en Odile en …) op als we eens richting de Vlaanders rijden, ok?

  2. Oh, ga je in de Vlaanders lopen? Laat maar weten als je toevallig toch eens in de buurt zou lopen, hè? Ik kom supporteren.

    1. bedankt voor al je lieve reacties An 🙂 En ik hou je zeker op de hoogte. Dichtste bij wordt voorlopig Oudenaarde denk ik, op 28 april. ’t Is meestal in ’t Zuidelijke landgedeelte te doen bij mij 😉

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s