elk nadeel heb z’n voordeel

Ik schreef al eerder dat het als lopende mama soms een kwestie van time-management is om toch nu en dan de loopschoenen aan te trekken. Het vergt soms ook een superflexibele houding en last-minute-wijzigingen, heb ik gisteren dan weer gemerkt. Doe ik nu al maanden m’n doordeweekse training op woensdag, dat leek deze week in het water te vallen door een ziek knulletje. Echt echt ziek deze keer. Gisteravond (dinsdag) werd ik door onze kleine held vakkundig van kop tot teen ondergekotst. En zonder overdrijven hé: ik hing onder tot onder mijn BH. Wat daar allemaal uitkwam, jawadde. En dan te denken dat we net ons avondeten binnenhadden (Seppe niks, die wou niet eten en na die kotspartij wisten we ook wel waarom). Na het nodige opkuiswerk van Seppe, mezelf en het huis (met veel hulp van ‘t ventje) hebben we onze zieke knul maar stante pede in bed gestoken.

En dan is het dus 19u en bedenk je van…tja, morgen wel vrije dag, maar ik ga met een zieke knul in huis zitten. Die loopplannen kon ik dus wel opbergen. Ik besloot mijn loopkleren aan te trekken, kreeg effe een rare blik van ‘t ventje en om kwart na 7 was ik de deur uit. Niet om onmiddellijk te gaan lopen, wel om naar de loopgroep te trekken. Want met dat voordeel ben ik wel gezegend: op 300 meter van m’n voordeur is de sporthal van Boortmeerbeek en op dinsdag en vrijdag om 19u30 start daar de loopgroep voor een toertje. En zo heb elk nadeel z’n voordeel. Want compleet onverwachts kon ik alsnog gaan lopen en het werd nog een gezellige babbeltraining ook, samen met H. Een rustig herstelloopje van 7 km tegen amper 9 km/u, maar ideaal zo vlak na die 30 km in Geldrop. Ik had wel wat schrik dat m’n avondeten (dat vergezeld ging van een glaasje rode wijn) zwaar op m’n maag ging liggen, maar dat viel gelukkig wel goed mee. Mijn lichaam begint die flexibiliteit precies gewoon te worden 🙂

Advertenties

Een gedachte over “elk nadeel heb z’n voordeel

  1. Als je niet kunt wat je wilt moet je willen wat je kunt zei mijn moeder vroeger tegen mij en dat probeer ik nog steeds toe te passen. Jou lukt dat ook prima.

    Keep running en beterschap voor je zoontje,

    Dorothé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s