alweer een mijlpaal bereikt

Nog eens een Seppe-update 🙂 In het leven van onze kleine superheld is er weer een mijlpaal bereikt: (tromgeroffel…) het allerlaatste bezoek aan Kind & Gezin. Joepie! 🙂 Ach, niet dat ik die bezoekjes zo erg vond hoor. In het consultatiebureau in Mechelen zat altijd een toffe meid als consulente en de kinderarts viel ook altijd reuzemee (het eerste jaar was het onze eigen kinderarts van in het ziekenhuis, daarna was het mijn vroegere huisartse waar ik altijd keilang mee zat te tetteren). Ik ben dus één van de weinige mama’s in België die altijd goedgezind buitenkwam na een bezoekje aan Kind & Gezin. Dat was vandaag niet anders. Het meten en wegen vind ik altijd wel leuke info om mee te krijgen (zo is onze Seppe nu 91 cm groot en weegt ie 12,9 kg. Qua grootte mooi op schema, maar wel een beetje een lichtgewichtje). En bij de consulente werden er nu een paar kleine testjes afgenomen om te zien of ie qua ontwikkeling wel op schema zit. Hij krijg overal een dubbele +, da’s dus heel goed. Maar die testjes waren dan ook wel peanuts voor onze kleine man: torens stapelen, vormpjes doorsteken en figuren herkennen op tekeningen….duh, hij bekeek me zo eens met een blik van “waar komt die nu nog mee af, da’s al zo old-school”. Soit, bank vooruit dus, ons manneke mag gerust starten op school na de Kerstvakantie. En vanaf dan wordt hij door het CLB opgevolgd.
Voorts leek er vorige week nog een andere belangrijke mijlpaal bereikt: nachtzindelijkheid! Een week lang heeft ie het elke nacht drooggehouden. En dan deed ik iets dat ik nooit meer mag doen. Ik zette een hoera-berichtje op Facebook! Tja…het gevolg laat zich al raden hé: sindsdien geen enkele nacht meer droog. Gelukkig deed ik hem nog een luierbroekje aan (op één nacht na, maar die verloop nog wel droog). De reden voor die terugval heeft alles te maken met ons andere probleem: de grote boodschap. Sinds ie droog is wat plassen betreft, heeft ie een fobie gekregen van de grote boodschap. Hij wil het niet meer doen, houdt het op, loopt lastig als ie dan twee dagen niet meer geweest is en de boel niet meer kan tegenhouden (hij heeft het zo ook al eens 6 dagen opgehouden, waardoor we zelfs op laxeermiddelen zijn moeten overschakelen). Heel ergerlijk en de laatste dagen komen de buikkrampen dus ’s avonds op en wil ie niet op het potje vlak voor het slapengaan (uit schrik dat er dan ook een grote boodschap gaat komen). En dan krijgen we dus ’s nachts een natte pamper hé…Bij Kind & Gezin kreeg ik vandaag alvast nog een tip die we nog niet hebben toegepast. We kunnen het wel pas proberen als we vakantie hebben (ventje eerste week van de kerstvakantie, ikke de tweede week), omdat het wat consistentie vergt (en da’s moeilijk als ie de ene dag naar de crèche en de andere dag naar oma en opa gaat). Ik ga de tip hier nog niet neerschrijven, kwestie van het ook niet te jinxen zoals gebeurde met m’n Facebook-hoera-bericht. Als het lukt, zal ik de ultieme tip hier meegeven in ieder geval 🙂

Nog twee weken en we bereiken weer de volgende mijlpaal: de allerlaatste dag in de crèche. Vandaag kwam ik met S, zijn vaste verzorgster, tot de constatie dat ie maar 5 dagen meer zal gaan naar daar…Jawadde, wat gaat het snel ineens…

DSC00197

 

Advertenties

Een gedachte over “alweer een mijlpaal bereikt

  1. Hi Ruth,

    Ik probeerde het altijd ’s zomers en liet ze bloot rondlopen, tot ze doorkregen hoe het werkte. Verder is een goede obstipatie tip je kind flink laten springen (trampoline/kussen/bed) dan komt de aandrang vanzelf…. werkt ook voor volwassenen (stukje hardlopen).

    Ik snap wel dat het je wat doet die mijlpaal met naar de basisschool. Toi toi ermee

    Dorothé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s