uitdagingen?

Op diverse weblogs kom ik de laatste weken lijstjes tegen met allerlei uitdagingen. Niet zomaar uitdagingen, maar echt dingen om even uit je comfortzone te treden. Wat voor de ene een simpele opdracht is, vormt voor de andere een torenhoge drempel om te overschrijden.

Ik vind het best wel een leuk idee en stel mezelf nu al een paar dagen de vraag of ik voor mezelf ook zo’n lijstje zou opstellen. Tot nu toe ben ik er alleszins nog niet toe gekomen. Misschien omdat ik geen zin heb om uit mijn comfortzone te komen? Ik kan ook niet echt dingen verzinnen om op zo’n lijstje te zetten. “Loop eens een marathon”, been there done that. “Loop eens een marathon in het buitenland”, been there done that…Oké, dat zou dan “loop eens een bergmarathon” kunnen worden, maar dan moet ik wel heel het gezin inschakelen voor een bergvakantie en heel de reutemeteut eraan gekoppeld…dat doen we dus ook maar niet in 2013, ook al zou een bergmarathon me serieus uit m’n comfortzone halen (en het staat echt wel op m’n bucket-list om ooit eens te doen).

comfortzone

Dus voorlopig begin ik nog niet aan zo’n uitdagingenlijstje, bij gebrek aan inspiratie eerlijk gezegd. En te weinig goesting om een uitdagingenlijstje af te werken. Bovendien vind ik mijn planning voor 2013 (voor wat het hardlopen betreft) al spannend genoeg. Met de viruskes die me nu teisteren begin ik al hopeloos zenuwachtig te worden voor de trail “Trèfle à 4 feuilles” in januari en die 23 km zal al een serieus uitstapje buiten mijn comfort zone worden. Had je me vorig jaar gezegd dat ik in putje winter een trailrun in de Ardennen zou gaan doen, zou ik er alleszins eens hartelijk om gelachen hebben. Ik ga er dus blijkbaar wel op vooruit Smile

Wat ik wel ga doen, naar jaarlijkse traditie, is een goed-voornemen-lijstje opmaken. In 2012 heb ik me redelijk goed gehouden aan die goede voornemens. Zo zijn de kilo’s kwijtgespeeld en ben ik niet geblesseerd geweest (hallelujah!).

Wat komt er op het lijstje voor 2013? Alvast volgende zaken:

– afkicken van de suiker (met dank aan Kaat voor de inspiratie). Ik heb in 2012 al serieus mijn voedingspatroon aangepast met het nodige succes, maar merk dat ik stilletjesaan begin te hervallen en vooral vaak naar zoetigheid begin te grijpen. Ik ga dus het rigoureuze afkick-scenario van Sonja Kimpen proberen volgen in de hoop van eindelijk van die suikerverslaving vanaf te geraken;

– terug werk maken van buikspiertraining!

– m’n trappenchallenge op het werk natuurlijk. Ik ben al begonnen trouwens, sinds deze week. 4 verdiepingen in the pocket, nog 10 extra te gaan tot de volle 14 verdiepingen per dag;

– push-ups leren doen en opbouwen naar 50 push-ups 3 x per week (ter info: ik was hier vorige zomer samen met ‘t ventje aan begonnen maar om de één of andere reden is het plots stilgevallen);

– en last but not least: blessurevrij blijven en dat wil zeggen: naar m’n lichaam luisteren en geen zotte dingen doen als m’n lijf schreeuwt om rust.

Er komen misschien nog wel wat dingen bij en een aantal zaken op dit lijstje gaan me serieus uit m’n comfort zone halen (van de suiker afkicken gaat pijn doen, die push-ups gaan pijn doen (letterlijk)). Dus zo slecht ben ik misschien toch niet bezig… Al deze voornemens (ook degenen die er nu nog niet opstaan) hebben alleszins één gemeenschappelijke deler: gezond leven. Eigenlijk is dat mijn grote doel voor 2013. Verder werken aan een gezonde levensstijl. In 2012 werden de eerste stapjes gezet, in 2013 werk ik er gewoon verder aan. Rome is ook niet in één dag gebouwd hé.

Eerste doel nu: terug gezond worden, maar dat komt wel goed. Moest het niet zo’n snertweer buiten zijn, zou ik zelfs gaan lopen zijn vandaag. Maar gelukkig is het zo’n snertweer buiten en raakte ik dus niet genoeg gemotiveerd om er toch door te gaan. Zo kan mijn lijfje nog wat verder herstellen van de virus-intocht van de voorbije dagen…

Advertenties

7 gedachten over “uitdagingen?

 1. Knap Ruth, je agenda maken en ongeveer ook doen is al een karwei op zich…., je progressie niet laten gaan zou ik zeggen en toch steeds iets blijven opbouwen, je bent erg goed bezig!!!!!
  Maar zo een to do lijst opmaken , vind ik maar niets, we zien wel als we bezig zijn in het nieuwe jaar 🙂
  Die push ups en sit ups ( crunchen ) doe ik dagelijks bijna en heb daar veel baat bij aangaande mijn houding en rugpijn van vroeger.
  Ik zou zeggen doe zo verder en als ik je niet meer zie dit jaar? EEN GELUKKIG NIEUWJAAR 2013 en vooral gezond en blessurevrij !!!!!!!
  groetjes Patje

 2. Ik lees dat niet graag, dat van die push ups. Echt niet. Want dat is veel te confronterend en doet mij beseffen dat ik al een jaar of 10 zo’n plannen maak. Maar daar blijft het altijd bij. Wat zei jij ook al weer van die voornemens? 🙂

 3. Hoi Ruth,

  Al die uitdagings-/voornemenslijstjes zijn aanstekelijk maar ik doe er niet aan mee. Ik ben ouder en wijzer geworden ondertussen 😉 Gewoon doorgaan waar je mee bezig bent en tevreden terugkijken op wat je bereikt hebt. Laat je niet gek maken.

  groetjes,

  Dorothé

  1. gelijk heb je Dorothé. Je moest eens weten hoe vaak ik me vroeger het hoofd liet gek maken, met alle nodige gevolgen van dien. Op dat vlak ben ik zeker ouder en wijzer geworden. Nu doe ik dingen alleen maar als ik er zelf volledig achtersta en niet omdat een ander wil dat ik het doe 😉

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s