Gezien: The Hobbit–An Unexpected Journey (niet in 3D)

Het gebeurt de laatste 2,5 jaar niet zo veel meer, naar de cinema gaan. Dus maken we daar nu telkens een feestje van. In de Utopolis in Mechelen faciliteren ze dat daar dan ook nog op een leuke manier met hun VIP-zaal. Zo kan je als heuse VIP een filmpje meepikken in een superdeluxe filmzaal met amper 50 zitjes,  met een glaasje cava in de hand, megagrote zetels waar je je in elke houding in kan nestelen en personeel ter beschikking om je op je wenken te bedienen als je daar nood aan zou hebben. Een fijn concept en het kost nog niet zo gek veel (zolang je niet te veel extraatjes bestelt natuurlijk). Amper 3 eurootjes meer dan een gewoon ticket voor een superlange film als The Hobbit. Hoog tijd dat we onszelf nog eens verwenden dus en The Hobbit was zo’n film die op m’n verlanglijstje stond. Als grote fan van de Lord Of The Rings-trilogie, was het al lang uitkijken naar de prequels en eindelijk is het nu zo ver met de eerste van de nieuwe trilogie.

Dat we hem niet in 3D zagen, zoals tegenwoordig echt wel de hype is, heeft ten eerste te maken met het VIP-concept. In die zaal werd de 2D-film vertoond. Ten tweede heb ik een hekel aan die 3D-toestanden. Tot nu toe 3 films gezien in 3D en ik kwam telkens duizelig en met hevige hoofdpijn buiten. Voor mij hoeft dat dus niet meer. Ik kan even hard genieten van een film zonder die toeters en bellen.

Maar de film dus. Wat ik ervan vond? In één woord: geweldig! De film duurt bijna 3 uur, maar naar mijn aanvoelen was er precies maar een uurtje gepasseerd. Ik las en hoorde her en der recensies die spraken van een langdradig begin, maar dat vond ik dus niet. Het inleidend gedeelte was voor mij een welgekomen opfrissing van heel de setting en hernieuwde kennismaking met de kleine Hobbits. Uiteindelijk duurt het ook niet zo lang eer de dwergen hun intrede maken in het verhaal en werd het hoe en waarom van hun queeste vlot en beknopt uit de doeken gedaan.

the hobbit dwarves

Vanaf dat de queeste start is het verhaal heel spannend en ik leefde enorm mee met de diverse personages. De acteurs spelen hun rol dan ook voortreffelijk en ook al zien die dwergen er totaal niet uit (echt een lelijk volkje), ze hadden elks hun fijne trekjes waardoor ze bij mij echt wel de nodige sympathie kregen.

martinfreemanIk  ben sowieso een fan van het eerste uur van acteur Martin Freeman (die Bilbo speelt) sinds zijn rollen in The Office, Shaun of the Dead en The Hitchiker’s Guide of the Galaxy.

Het verhaal van de film? Ik moet eerlijk bekennen dat ik het boek zelf nog altijd niet gelezen heb (de Lord Of The Rings-boeken wel) dus voor mij was het verhaal sowieso onbekend. Enige dat ik wist, was dat het zich dus voor de eigenlijke bekende trilogie afspeelt. Het verhaal draait eigenlijk om de dwergen, die hun rijk verloren hebben door toedoen van de Draak Smaug. Omdat ze in hun queeste nood hebben aan een behendige kleine lichtvoetige “inbreker” denkt hun redder in nood Gandalf (de grijze tovenaar) aan zijn vriend Bilbo, de hobbit. Die is totaal verrast door de vraag, maar laat zich toch grijpen door een zekere zin voor avontuur. Wat volgt is een eerste deel van de tocht richting “The Lonely Mountain” (en nu weet ik ineens waar de naam voor de beroemde (maar nu helaas failliete) winkel in Antwerpen vandaan komt) waarbij ze af te rekenen krijgen met trollen, orken en aardmannetjes. Maar ook Gollum verschijnt al op het toneel en daarmee de link naar de beroemde Lord of The Rings-trilogie. We zien in de film hoe Bilbo in het bezit komt van de beroemde ring en ik ben ervan overtuigd dat in de volgende twee films die ring ook een belangrijke rol zal spelen.

Ik kan alvast niet wachten tot volgend jaar december, want dan komt deel 2 uit. Gelukkig staan er veel leuke dingen op de agenda in 2013, dan passeert dat jaar toch wat sneller hé.

the hobbit

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s