hoofddoel gevonden, maar wat wordt het nu?

Gisteren liet ik al even weten dat ik een ultiem hoofddoel voor 2013 had gevonden, maar het raden liet ik aan jullie over. Via diverse kanalen bereikten een aantal gokjes mij. Zo weet ik nu dat er ook in Frankrijk een aantal interessante trailwedstrijden doorgaan in de zomervakantie, en de gok van Dave (via Facebook) dat ik een obscure wedstrijd in Boortmeerbeek zelf zou lopen zat er natuurlijk gigantisch naast (duidelijk de tips niet gelezen Dave!). Om de verrassing te winnen, had ik wel als voorwaarde gezet dat er via deze blog moest gereageerd worden. Gelukkig deed één lezer dat wel en die zat er nog pal op ook. Dat verbaasde me overigens helemaal niet, want Koen liep Monschau zelf al 2 keer en herkende blijkbaar direct deze prachtige marathon in de tips die ik meegaf. Proficiat Koen, binnenkort krijg je een pakketje Omer-bier hé!

monschau logoEn daarmee is het doel nu dus bekend: het wordt de Monschau-marathon. Al weken spookt deze marathon door mijn hoofd. Nieuwsgierig las ik er al diverse blogs over en bekeek ik ook Rinus zijn filmpje eens op You Tube. Geen simpele marathon. Het is ééntje die een aantal bloggers liepen ter voorbereiding van een echte bergmarathon. Met een totale stijging van 2088 meter en een totale daling van 2085 meter is het dan ook wel een pittig parcours. Ondergrond is wisselend asfalt, bospaden en her en der single track, waardoor het geheel nog uitdagender wordt. Oei oei wat doe ik mezelf toch aan hé.

het hoogteprofiel:

monschau hoogte

Gelukkig heb ik een partner-in-crime. Als alles volgens plan loopt, gaat ook Jessica hem mee doen. Met z’n tweetjes wordt het alleszins nog leuker en ook voor de voorbereiding is dat ideaal natuurlijk (we wonen niet zo ver van elkaar). Doel is trouwens niet binnen de 4 uur eindigen of zo. Cijfertjes spelen minder een rol. Uitlopen en ondertussen genieten van de prachtige omgeving zijn de hoofddoelen. Gelukkig is de tijdslimiet 8 uur of zo 🙂

bron: bertusdeloper.blogspot.com

foto: http://bertusdeloper.blogspot.be

Waarom nu toch terug een marathon, zullen jullie denken? Want riep ik na Zeeland niet keihard van “volgend jaar zeker geen marathon?”. Tja. Ten eerste kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Het kriebelde zo hard, ik kon dat gevoel gewoon niet meer negeren. Ten tweede zocht ik een stevige motivator. Ik merkte dat ik in de maanden voor Zeeland mezelf heel sterk onder controle had, zowel qua training als qua “voor mezelf zorgen”. Met dat laatste bedoel ik dan: gezond eten, niet te veel snoepen, en op tijd en stond de nodige rust nemen. Van dat gezond eten en niet te veel snoepen komt de laatste weken niks meer in huis. Ik heb dan wel wat leuke trails op de agenda staan, ze zijn niet motiverend genoeg om toch goed voor mezelf te blijven zorgen ondertussen. Dus lijkt een marathon op de planning wel een hulpmiddel. En dat is dus echt zo hé. Sinds ik gisteren finaal de knoop doorhakte, is er precies een knop omgedraaid in mijn hoofd en kijk ik plots weer met heel andere ogen naar dat pak chips en die doos koekjes die hier in de snoepkast liggen.

Natuurlijk zijn we er nog niet. Er zijn nog heel wat maanden tussen nu en 11 augustus. De trails die ik gepland heb, zullen nu allemaal in functie van de marathon gelopen worden. Dit wil zeggen: als training, met de nodige voorzichtigheid en vooral als doel om extra kracht te winnen om op 11 augustus die 2000 positieve hoogtemeters te overwinnen. Laat ze maar komen!

desire

Advertenties

Een gedachte over “hoofddoel gevonden, maar wat wordt het nu?

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s