Antwerp Urban Trail

Vorige week lanceerde ik hier een vraagje omtrent een “mysterieuze” trailwedstrijd die plots her en der op de trailkalenders verscheen. Ondertussen is het mysterie opgelost, want deze week lanceerde organisator Golazo de reclamecampagne rond de Antwerp Urban Trail. Een stratenloop langsheen en doorheen de belangrijkste bezienswaardigheden van Antwerpen, met hier en daar een uitdagingske erbij. Voor mijn part mag dit event onmiddellijk weer van de trailkalenders worden afgesmeten, want dit is dus géén trail, maar een stratenloop. Voor zover ik kan zien wordt geen enkel stukje Antwerpse natuur aangedaan, tenzij je ’t Steen, Stadsfeestzaal of Centraal Station natuur noemt. Not. Dat ze het event “urban” noemen, verwijzend naar stad, tot daar aan toe. Maar het woord “trail” wekt dus wel de nodige verwarring in de hand en neigt eerder naar zuiver populisme en inspelen op de stijgende trend van het traillopen. Flauw.

Desalniettemin lijkt het me op zich wel een tof concept (op de naam na), voor stratenlopers. Het is eens wat anders dan een vlak stratenparcours afleggen, zo ergens wat trappen en zo oplopen. Zelf interesseert het me niet direct om eraan deel te nemen. Ik zie al genoeg straten en beton rondom mij dag in dag uit en loop dagelijks genoeg trappen op. Dus Golazo: leuk idee en hopelijk voor jullie wordt het een succes, maar die naam vind ik er wel wat over.

urbantrail2

Advertenties

3 gedachten over “Antwerp Urban Trail

  1. gesproken gelijk een echte trailrunner ! Ik vind het superjammer dat ze de verkeerde naam hebben gekozen, want ik zou dan weer geen trail doen uit angst voor de eigen kenmerken van een trail… Maar een cityrun daarentegen, … want zoiets is het precies ! Julie heeft ook gelijk, om interessant te willen doen.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s