De aftrap is gegeven – 230 dagen tot M-day

Afgelopen vrijdag liep ik nog een aardig tempoloopje samen met loopmaatje C, die ook bij de jogginggroep hier achter de hoek is aangesloten. 11 km op een dik uur, dat trok er weer op. Twee dagen eerder liep ik ook al een pittige wisselloop van een uurtje. 20 x 1 minuut in D3 (net geen 12 km/u) afgewisseld met telkens één minuut pauze (10,5 km/u). Dat kroop serieus in m’n kleren.

Maar dat was allemaal kattepis vergeleken met de duurloop van vandaag. C. stelde voor om eens mee in het Zoniënwoud te gaan trainen, het rode parcours. Da’s een lus van zo’n 19 km. Met gisteren zo’n rotweer, zou het er niet echt droog en goed beloopbaar bijliggen. Bijna gans de lus is onverhard. Ook vanmorgen regende het nog stevig en de rit naar ginder verliep allesbehalve droog (gelukkig zaten we in de auto). Maar toen we uitstapten, stopte het met regenen. Geen regenjasje aan dus. Wel shirt met korte mouwen, met een longsleeve erboven. En dan, na amper 2 km de eerste heuvels op te zwoegen, gebeurde het quasi ondenkbare op een dag als 23 december: de longsleeve ging uit, ook bij C. En daar liepen we dus, eind december in een shirt met korte mouwen! Jawadde. Wat een bizar winterweer. Nu vond ik dat niet zo erg, dat loopt toch stukken makkelijker dan met 3 lagen aan, maar ‘t is toch weer zo’n signaal dat er iets met ons klimaat aan de gang is hé.
De training verliep redelijk goed, maar dat dit stevige kost is, zag ik wel aan m’n hartslag. Die verliep even heuvelachtig als het parcours. Ging het op, ging m’n hartslag richting 160, de afdalingen zorgden voor een daling tot tegen de 135. Goed teken! Maar het was geen weggevertje. De modder en plassen maakten het nog des te zwaarder, maar ook des te plezanter natuurlijk. Na 2 uur en 19,1 km stonden we weer aan de auto, dik tevreden! En toen begon het terug te regenen, héhé. Alsof het zo moest zijn.

zonienwoud2
bron: http://beneluxwandelen.skynetblogs.be

Als “aftrap”-training” voor mijn Monschau-avontuur volgende zomer was dit alvast een goeie keuze. Het Zoniënwoud is dus allesbehalve plat. Ik wist dat wel, want heb er een paar jaar geleden met enkele mede-bloggers ook eens gelopen. Maar in het rode parcours zitten er toch wel serieuze kuitenbijters. Op één na ben ik ze wel allemaal opgelopen en dat doet goed aan het zelfvertrouwen. Maar toen ik achteraf zag op de pc dat het amper 200 positieve hoogtemeters waren, had ik wel zoiets van “oh fok”, da’s amper een 10e van de hoogtemeters in Monschau. Nog heel wat trainingswerk voor de boeg dus. Maar het zijn wel trainingen als deze die mee helpen om de basis goed te verstevigen om in augustus die marathon te lopen. Kleine beetjes maken groot, zullen we maar denken. In het voorjaar zal ik nog wel eens een paar keer naar het Zoniënwoud trekken, denk ik.

zonienwoud1
bron: http://www.natuurenbos.be

Advertenties

3 gedachten over “De aftrap is gegeven – 230 dagen tot M-day

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s