de Suunto Ambit – #Monschau -224 dagen

En zo ben ik plots en nogal onverwacht nog voor het eind van 2012 de trotse bezitter van een Suunto Ambit, de Rolls Royce onder de GPS-sporthorloges. Hoe dat zo komt? Tja, connecties hé, die ervoor zorgen dat ik het een pak goedkoper dan in de winkel kon aankopen. Een kans die ik niet wou laten liggen natuurlijk. Donderdag kreeg ik het mailtje en vrijdagavond kon ik hem al gaan afhalen. Jammer dat ik vrijdagmiddag al was gaan lopen en daar gisteravond gewoon de kans niet meer toe kreeg. Want geef toe: als je zo’n pareltje in handen krijgt, wil je niet liever dan de loopschoenen aanbinden en gaan lopen.

suuntoDe Suunto wordt geleverd in een mooie compacte doos, de hartslagmeter kwam er apart bij. Ik kreeg het zilveren model, wat ik mooier vind dan de zwarte, dus was daar heel blij mee. Zoals altijd met de huidige nieuwe toestellen krijg je slechts een quick guide als handleiding mee en vind je de details op een site. Bij Suunto is dat www.movescount.com. Me daar snel aangemeld en wow…wat een leuke site. Heel tof van opzet, overzichtelijk en heel wat meer features dan dat je op Garmin Connect tegenkomt. Gisteravond, nadat onze kleine man in bed lag, heb ik me dan ook dik geamuseerd met alles al eens rustig te bekijken, profieltje aan te maken en m’n Suunto volledig naar eigen wens te modelleren. Zo kan je naar hartelust tot 8 schermen samenstellen per gekozen sport (en dat zijn er ook tientallen) en ik ben op dat vlak nogal een gevoelige: ik weet perfect wat ik wil zien tijdens welk type training. Dit kon ook al bij de Garmin, maar daar kwam ik met die 4 schermpjes soms niet toe, haha.

movescount

Leuk zijn ook de apps. Extra programmaatjes die je op de Suunto kan inladen. Zo heb ik er al eentje gevonden die de hellingsgraad van een heuvel onmiddellijk berekent tijdens het lopen, en ook eentje die je eindtijd van de marathon inschat terwijl je hem aan het lopen bent. Nice! Nog veel te ontdekken alleszins.

Straks proberen nog even een wandelingetje te maken om hem al eens een keertje uit te testen en dan morgen…eerste duurloop ermee. Heb er volop zin in!

En de Garmin? Die was op amper 10 minuten, nadat ik hem op 2ehands.be te koop had gezet, al verkocht Smile Zo snel gaat dat dus!

Advertenties

3 gedachten over “de Suunto Ambit – #Monschau -224 dagen

  1. Kan je er intervaltrainingen in programmeren? Hou ons in ieder geval op de hoogte, want mijn Garmin 410 is voor de 3° keer op nog geen 2j terug naar het hiernamaals. Hopelijk opnieuw goede Garmin service en hebben we binnenkort een nieuwe

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s