de eerste 13 van 2013 – #Monschau -220 dagen

Eindelijk de eerste kilometerkes van 2013 afgehaspeld. Na oudjaarsavond en gisteren dan de suikeroverdosis, was het echt nodig. Ik moest even “gezond” gaan doen. Niks zo goed als remedie dan om even de benen te gaan strekken. Voor de laatste keer op woensdag kon ik nog eens in het Domein van Hofstade gaan lopen. Vanaf volgende week zit ik met een schoolgaand kleuterke en dan vertrek ik op woensdag vanaf de schoolpoort richting Boortmeerbeek-bos en omstreken. De andere mama’s zullen me dus al wel rap leren kennen als “die mama met haar rare sportkleren aan”, héhé. Maar vandaag kon ik dus nog eens m’n volledige training in Hofstade afwerken, nadat ik Seppe bij oma en opa had afgezet in Mechelen. Het Domein ligt dan op de terugweg, handig dus.

Voor vandaag stond er geen training op m’n schema. Ik kreeg nog een keertje dichterlijke vrijheid van m’n coach om te doen wat ik wou. En dus maakte ik er maar een goeie vettige modderige trailrun van 13 km van. Beetje symboliek erbij gegooid dus, de eerste 13 km van 2013. Eerste rondje was de klassieke toer, die er nog redelijk te doen bijlag. Die “klassieke” toer is de uitgezette route van om en bij de 5 km. Ik wijk er sowieso al op 3 plaatsen van af om het iets spannender te maken. Zo neem ik niet het brede natuurpad tussen twee vijvers, maar duik ik naar beneden om daar een single track vlak naast het water te lopen. Op een ander stuk, kies ik dan weer voor een single track doorheen het bos, ipv het kiezelpad te nemen en dan brei ik er op een ander stuk ook nog een extra lusje mtb-parcours aan om het toerke wat uitdagender te maken. Na die eerste ronde, besloot ik het mtb-parcours te nemen, dat start aan het Sportimonium (een soort van museum in het domein). Eerst heuveltje op, dan heuvel af en ik belandde in een moeras van modder. Hola. Een loper op de Finse piste (er vlak bij) bekeek me een beetje raar, maar dat trok ik me niet aan. Na wat baggerwerk door de modder, kwam ik op wat beter beloopbare paden, maar de 3 km lange route was best heftig om te lopen (na die 3 km kom ik dan weer uit op de joggingroute). Superleuk dus. Alleen had het glijwerk een beetje een ongunstig neveneffect: m’n lies speelde plots wat op. Iets te ver gegleden op een bepaald moment. Gelukkig niks ernstigs, ik kon wel verder lopen. Maar toen ik weer op het joggingparcours uitkwam, besloot ik toch maar terug de iets veiligere paden op te zoeken, kwestie van mezelf op de eerste training van het jaar al niet direct met een venijnige blessure op te zadelen.

Zonder verdere problemen de 13 km afgerond en van vermoeidheid, vermoeide spieren of wat dan ook was niks te merken. Heerlijk toch! Een geslaagde start van het loopjaar 2013. Laat de volgende uitdagingen maar komen!

cascadia gedoopt
de Brooks Cascadia’s kregen een fikse nieuwjaarsdoop

Advertenties

5 gedachten over “de eerste 13 van 2013 – #Monschau -220 dagen

  1. hey, ik ga ook dikwijls lopen in ’t domein van Hofstade. Ik loop bij de heidejoggers, de loopclubje van Elewijt/zemst. Héél gezapig allemaal, maar net wat ik nodig heb om gemotiveerd te blijven.
    Misschien kom ik je daar ooit eens tegen (niet dat ik je zou herkennen)
    Nog veel loopplezier

    1. Hoi Annelyse, dat riskeert dan wel dat we elkaar al eens gezien hebben. Ik zie regelmatig Heidejoggers in het domein rondlopen 🙂 De club waar ik in Boortmeerbeek bij ben, is ook zo’n gezellige gezapige groep. Leuk om af en toe eens in gezelschap te lopen hé. Eén van onze leden zit trouwens ook bij de Heidejoggers, een oudere man die ongelooflijk snel kan lopen 🙂

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s