op roze wolken – #Monschau -219 dagen

Ik moet dringend afkicken van Facebook, want het ding begint me geld te kosten. Toen een FB-kameraad vanmorgen een foto postte van nieuwe trailschoenen die hij op de kop had kunnen tikken bij Decathlon (eerste dag solden weetjewel), sprong ik nog geen half uur later in de auto, met zoonlief achterin, om ook op soldenjacht te gaan in de Decathlon. Het resultaat: een paar trailschoenen! Yes! Alhowel ik dus al wel een paar heb, maar een tweede paar kan geen kwaad hé (maak ik mezelf dan toch maar wijs). Het paar dat me kon bekoren, was de Asics Gel Kahana 6. Mijn allereerste paar Asics ooit! Ben eens benieuwd of we dikke vriendjes gaan worden. De kleur…hmmm…niet echt mijn ding, ‘ze zijn nogal flashy roze op sommige plaatsen. Gelukkig is grijs wel de overheersende kleur. En dan nog knalblauwe veters erbij ook. Maar toen ik ze aantrok…wow, ik liep letterlijk op roze wolkjes. Ze zaten als gegoten. Weliswaar een maatje 41 (normaal heb ik een 40), dat is bij mijn Brooks Cascadia ook het geval. Niet slecht dat ze iets ruimer zitten, want ik draag ook nog rond beide enkels een steunverband (en die had ik nu niet bij). En zo riskeer ik alleszins geen blauwe teennagels, tenzij ik me weer overal stoot natuurlijk.

De Kahana is blijkbaar een trailschoen geschikt om van deur-tot-trail te lopen, m.a.w. verdragen ze ook nu en dan wel wat asfalt onder je voeten, wat in deze contreien wel nodig is. Maar dat asfalt probeer ik uiteraard wel zo veel mogelijk te vermijden (zo ook met de Brooks Cascadia), want ik voel toch altijd wel het verschil tussen een trailschoen op asfalt en een gewone loopschoen op asfalt. Afrol en landing voelen gewoon een pak anders aan .
Blijkbaar had ik trouwens een beetje pech, want in de Decathlon in Kortrijk hadden ze hetzelfde paar Kahana’s, maar in het zwart (met paarse toets) en nog een dikke 40 euro goedkoper ook (maar ik vond de prijs die ik ervoor betaalde ook al heel schappelijk voor loopschoenen, dus ik ga er niet om zitten mokken hoor).

Maandag ondergaan ze hun eerste testje tijdens een 5 km-loopje in het Domein van Hofstade. Heb er al zin in!

kahana2
very flashy roze..

Advertenties

3 gedachten over “op roze wolken – #Monschau -219 dagen

 1. Hi Ruth,

  Ben al een tijdje op zoek naar Ascics trailschoenen dus ik ben heel benieuwd hoe ze bevallen. Helaas moet ik maat 44 aanschaffen ivm teennagels. Momenteel ben ik mijn grote teennagel weer kwijt 😦
  Vraagje: Let jij er nu ook op hoe oud de schoenen zijn, want ik heb gehoord dat de demping ook gewoon achteruit gaat na 2 jaar al heb je ze niet gedragen. Ik koop eigenlijk altijd schoenen van het vorige jaar omdat ik bang ben dat de demping anders te snel achteruit gaat. Ik heb vroeger voetplaatontsteking en achillespeesontsteking gehad dus demping is heel belangrijk voor mij. De schoenenzaken hier in de regio kletsen alleen maar met je mee, dus daar heb ik niet veel aan.

  groetjes,

  Dorothé

  1. Hoi Dorothé, eerlijk gezegd had ik dat nog nooit gehoord dat demping er gewoon vanzelf uitgaat, zelfs als je ze niet gebruikt. Ik heb ook nood aan goeie demping, want anders krijg ik last van voetplaatontsteking (net als jij dus) en vorig jaar kreeg ik plots last in m’n kuiten door met versleten schoenen te lopen.
   ik ga maandag de nieuwe Asics uittesten en post dan zeker hier een berichtje erover!
   groetjes!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s