aftellen naar de eerste van 2013 -#Monschau -216 dagen

Nog exact twee weken te gaan en dan sta ik aan de start van m’n allereerste trail”wedstrijd” van 2013: de Trèfle à 4 Feuilles in Olne. Het idee om aan deze trail mee te doen, werd me ingegeven door coach Tiny. Op de bus naar de start van de Marathon van Zeeland vertelde hij over deze trail en ik raakte geboeid. Vooral het concept van de 4 klavertjes spreekt me aan: je kan na elke lus uitstappen, en elke lus is een dikke 10 km. Ik ga dus voor 2 lusjes (totaal zo’n 23 km), maar moest het een offday van jewelste worden, kan ik al na ééntje stoppen (12 km). Stel dat ik die dag echt superbenen heb…tja, dan worden het er misschien ook wel 3 (33 km, maar dan moet het echt een wonderbaarlijk goeie dag zijn). Veel info is er trouwens niet te vergaren over deze trail. Ze moet het dus vooral hebben van de mond-aan-mond-reclame. Gelukkig betrouw ik de mond van Tiny voor de volle 100%.

Vandaag stond de training dan ook in het teken van de nakende trailwedstrijd. De voorbije 2 zondagen deed ik al een lange duurloop van om en bij de 2 uur. Vandaag was dat niet anders. 21 km was het resultaat in 2u12. Naar goede gewoonte van thuis uit vertrokken en via een omwegje deze keer naar het Domein van Hofstade gelopen, daar één pad gedaan en dan naar Schiplaken en via het fietsroutenetwerk een toer gelopen (met 2 x passage door het bos) en zo weer naar huis. De 21 km zaten er in een wip weer op! Nou ja, een wip is veel gezegd. Vanaf een kilometer of 16 voelde ik weer een suikerdip van jewelste opkomen. Ik had dan ook voor de start niet m’n vertrouwde proteïneshake gedronken (zit boordevol suiker) en ook geen broodje met choco. In de plaats had ik enkel wat muesli met yoghurt binnen. Ook in m‘n Camelbak zat geen gezoete drank deze keer, maar enkel water. Voor alle veiligheid wel een Squeezy-gelletje meegenomen, want ik zou toch wel een eindje van huis belanden en dan liefst niet in een gracht door flauw te vallen. Da’s dan wel een beetje suiker, maar wel suiker die op dat moment volledig door m’n lichaam benut en verwerkt wordt. En op km 17 heb ik dus toch maar m’n toevlucht gezocht tot dat gelletje, want m’n hartslag steeg toch richting de 145 en ik voelde me serieus slap worden. Het gelletje deed z’n werk om me goed op de been te houden, maar de hartslag zakte niet meer. Geen erg, het is op zich ook geen abnormaal verschijnsel. Door de lage suikerinname is het percentage koolhydraten dat verbrand kan worden lager dan anders en het verbranden van vet kost meer zuurstof om er voldoende energie uit te halen voor de inspanning. Gevolg: hogere hartslag. Dat heb ik zelf niet verzonnen hoor, het is echt zo. Normaal gezien zou met verloop van tijd m’n lichaam zich daar wel aan aanpassen en zakt m’n hartslag terug een beetje.

Conditioneel ben ik wel klaar voor Olne. Hopelijk passeert de griepepidemie nu niet ten onze huize (zowel ventje als ik zijn ingeënt, maar onze kleine superheld natuurlijk niet) en passeert er geen sneeuwstorm over onze contreien de 20e januari. Maar buiten dat kan weinig me nog tegenhouden om de Trèfle à 4/3/2 feuilles tot een goed einde te brengen!

keep going

Advertenties

2 gedachten over “aftellen naar de eerste van 2013 -#Monschau -216 dagen

  1. Je hebt de trailmicrobe echt te pakken hé, Ruth 🙂 Geniet maar ten volle van al die mooie natuurlopen. Ikzelf ben na inactiviteit van 2 maanden sinds vorige week weer gestart met trainen, Dus voorlopig nog geen wedstrijden op het programma. Groetjes en tot op een trail (ben ingeschreven voor la Bouillonante :))

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s