afgekickt? – #Monschau -212 dagen

Ondertussen leef ik al 8 dagen “suikerloos”. Ik kan niet zeggen dat ik het echt zo nauwgezet toepas als bv. No Sugar Man of zoals Sonja Kimpen het neerpent in haar boek “Sterker dan Suiker”. Ik ga heus geen maaltijden van a tot z ontleden om te zien of er geen toegevoegde suikers inzitten. Zo las ik gisteren in en een artikel dat FB-vriendin Renate me doorstuurde, dat er ook suikers zitten in charcuterie en zo. Oeps, tja, dat heb ik ook niet gelaten hoor, want voor mij smaakt dat niet zoet (dus ik link het niet naar suiker). Maar…ik had me wel voorgenomen om alle onnatuurlijke zoetigheden te laten en da’s gelukt. Voor mij wil dat zeggen: geen choco meer op m’n boterham, geen koekjes en repen meer als tussendoortjes, alle frisdranken en vruchtensapjes schrappen, ’s avonds geen ongezonde hapjes meer voor tv, enz…En in dat opzet ben ik tot nu toe al voor de volle 8 dagen geslaagd. En het gaat eigenlijk goed. Ik heb helemaal geen last van humeurigheid of hoofdpijn, de suikerdips zijn nu ook al twee dagen volledig achterwege gebleven (jep, zelfs op m’n werk!).

bron: http://www.wisdomsofhealth.com
bron: http://www.wisdomsofhealth.com

Voel ik me beter? Tja, niet beter dan anders eigenlijk hoor. Ik ben altijd al vrij energiek, maar nu zorgen natuurlijke suikers voor de energie en niet die overbodige slechte suikers. Alleen bij het trainen merk ik nog wat van m’n nieuwe voedingspatroon. M’n hartslag is wat hoger dan anders, maar hopelijk is dat maar kwestie van tijd en loop ik binnenkort weer met m’n vertrouwde hartslagwaarden.

Dat het dieet positieve gevolgen heeft, merk ik al wel aan m’n lijn. Zo ging ik gisteren trainen en zakte de hele tijd m’n hartslagmeter naar beneden. Strontvervelend, maar anderzijds ook leuk omdat het een teken is dat er een half centimeterke minder vet rond m’n lijf hangt, ha! Ook mijn jeans zit weer lekker ruim en in m’n rokje moest ik vanmorgen een riem steken, opdat die niet te slonzig rond m’n middel zou zitten. Ik voel weer een excuus om te gaan shoppen opkomen, hmmm…

Mis ik dan helemaal niks? Ja! Ik mis mijn bokes met choco!! En dat is vooral elke morgen een mentale strijd. Onze Seppe zijn ontbijt bestaat namelijk uit 3 boterhammen: ééntje met choco, ééntje met kaas en ééntje met confituur (hij houdt van variatie hoor). En die met choco hé…verdorie, die zou ik zo graag zelf opeten!
Maar voor de rest mis ik (nog) niets. Ik hou me vast aan het idee dat ik over enkele weken héél af en toe weer eens iets mag hebben. Zoals Sonja Kimpen schrijft: 90% suikervrij, de overige 10% mag er al wel eens wat “gadgetvoer” bijzitten.
Volgende week zaterdag moet ik wel naar een familiediner, dat wordt effe zweten. Hopelijk staan ze daar niet met chocomousse en tiramisu voor m’n neus te zwaaien. Ik heb wel een excuus van jewelste om alle ongezonde troep af te wijzen: de dag erna moet ik effe een stevige trail in Olne gaan lopen hé 😉

bron: http://weheartit.com
bron: http://weheartit.com
Advertenties

2 gedachten over “afgekickt? – #Monschau -212 dagen

  1. Het lukt mij ook wonderwel. Wel nog niet zo veel effect gezien op mijn lijn 😉
    Qua choco heb ik nu iets gekocht in de BioPlanet met manioksiroop, maar ik weet eigenlijk niet of dat dat überhaupt beter is?

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s