da’s andere koek -#Monschau -210 dagen

Gisteren nog eens naar de club hier om de hoek getrokken. Kon niet anders dan een avondtraining doen en dat doe ik toch liever in gezelschap in deze donkere dagen. Ik wist al dat loopmaatje C. er niet kon bijzijn, dus hoopte ik op de aanwezigheid van P. die ook mijn tempo loopt (de rest loopt ofwel véél te snel en de overgrote meerderheid zelfs veel te traag). Helaas was ook P. er niet, maar wel W. en jeuj, hij zag het wel zitten om de grote toer aan iets meer dan 10 km/u te doen. En dat toerke verliep supergoed. Tempo rond de 5:50 min/km en de kilometers gleden vlotjes onder onze voeten door.

Wat wel leuk is als je met mensen loopt, die je niet zo frequent ziet, is dat gesprekken anders verlopen dan de dagdagelijks huis-tuin-kids-onderwerpen. En zo leerde ik gisteren dat W. een broer heeft die nogal serieus in het ultra-loperswereldje actief is. En niet zomaar een 100 km hier en een 60 km daar…nope, hij doet dit jaar de Marathon des Sables mee. Da’s wel andere koek natuurlijk. W. vertelde honderduit over het rigoureuze trainingsregime van z’n broer en de impact ervan op het gezinsleven (naast een vrouw ook twee kids van 6 en 3 jaar oud). Trainingsloopjes in het holst van de nacht blijken geen uitzondering, omdat het anders niet te combineren valt met gezin en job. We kwamen samen tot één conclusie: gekkenwerk en laat ons maar tevreden zijn met 3 à 4 trainingsloopjes per week en het volbrengen van wedstrijden tot halve marathon (en in mijn geval een marathon). Dat geeft ons al meer dan genoeg voldoening. Maar het wil zeker niet zeggen dat we geen bewondering hebben voor degenen die wel zo zot zijn om zo’n zaken te ondernemen. Het zal voor W. zijn broer in ieder geval een ervaring om nooit te vergeten worden en ik ben al benieuwd naar de verhalen (via W. ) wanneer het avontuur achter de rug is.

Oh ja, het toertje werd uiteindelijk 10,4 km in 59 min. Na 45 minuten haakte W. wel af (we passeerden toen net aan de sporthal, ik deed er nog een lusje bij).  ‘k Ging precies toch een tikje te snel (en hij had al effe niet meer regelmatig getraind). Het was in ieder geval genieten en een uitstekend middel om het weekend goed in te zetten!

bron: http://www.point-fort.com
bron: http://www.point-fort.com
Advertenties

Een gedachte over “da’s andere koek -#Monschau -210 dagen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s