Lopen voor OIGO -#Monschau -207 dagen

Er is weer eens iets bij op de loopplanning gekomen, ééntje die ik niet kon laten schieten. Op 16 maart organiseert trailmaatje Kristof een wel hele bijzondere loop: een trailrun ten voordele van OIGO. De trailrun gaat door in Bavikhove, thuishaven van Kristof. Er worden drie afstanden voorzien: 6 – 13 – 24 km. Voor elk wat wils dus. Het is allesbehalve een wedstrijd, wel een trailrun ter nagedachtenis van Sandra, die eind 2011 de strijd tegen kanker verloor. OIGO was voor Sandra een belangrijk project en ze had er enorm veel steun aan tijdens haar grote strijd tegen die verschrikkelijke ziekte. Met deze loop worden weer wat centjes ingezameld voor dit nobel doel.

Nog even over de trailrun: de route zal niet uitgepeild worden. er wordt in groepjes gelopen, kwestie van niet te moeten zoeken naar verdwaalde zielen achteraf. Komt er heel veel volk opdagen, worden groepjes gemaakt met verschillende tempo’s, van 9,5 km/u en 11 km/u. Er worden op de twee langste afstanden ook nog een bevoorradingspost voorzien. Top dus! En nog een versnapering en drankje bij de finish. En dat allemaal voor een vrijwillige bijdrage. Alle winst gaat naar OIGO.

Wat is nu OIGO? De afkorting staat voor “Opgeven Is Geen oigoOptie”.  De vereniging heeft als doel een bijdrage te leveren in de strijd tegen kanker en dat met alle nodige middelen en initiatieven. Als specifiek doel richten ze zich tot het verbeteren van het comfort van de patiënt. In de praktijk spitsen ze zich toe op patiënten van de afdeling Hematologie-B.M.T. van het UZ Gent. Nog meer concreet is er voor 2013 een specifiek project gestart om de palliatieve zorg van kankerpatiënten te ondersteunen:

Een overjaarse inrichting, insijpelend vocht, losse stenen, een minder fraaie afsluiting,… dit is de dagelijkse aanblik van de patiënten van de palliatieve afdeling van het UZ Gent wanneer zij op het terras, palend aan de living en de patiëntenkamers van K1 en K2 plaats nemen.

Dit terras biedt de patiënt de gelegenheid om, al dan niet in gezelschap van familie of medepatiënten, zijn kamer tijdelijk om te ruilen voor een portie deugddoende buitenlucht in een rustgevende omgeving.

Gezien de omvang van het project en de budgettaire impact werd OIGO gecontacteerd om de financiering van de inrichting geheel of gedeeltelijk op zich te nemen. OIGO heeft reeds zijn sporen verdiend in de inrichting van de gelijknamige ruimte en dit is in het UZ Gent niet onopgemerkt gebleven.

De vraag werd enthousiast onthaald, de beslissing was unaniem om hierop in te gaan, comfort voor de patiënt op zijn best…

Het doel is om het terras gebruiksklaar te hebben tegen de zomer van 2013, de eerste plannen liggen reeds op tafel, het belooft opnieuw een schitterende realisatie te worden!

Een mooi doel en ik neem dan ook met plezier deel aan het initiatief van Kristof om dit project te steunen, ter nagedachtenis van Sandra. Haar verhaal kan je ook nog eens lezen op de site van OIGO, of breng eens een bezoekje aan haar blog, die nog altijd door haar man in ere wordt gehouden…

Voor wie ook graag komt meelopen op 16 maart, meld je dan aan via het evenement op Facebook en like de page “One Man, One Mission” van Kristof (en  like tegelijk ook even de page van One Happy Jogger hé, moest je dat nog niet gedaan hebben Winking smile).

opgevenisgeenoptie

Advertenties

3 gedachten over “Lopen voor OIGO -#Monschau -207 dagen

  1. Bij mij zal veel afhangen hoe ik me na de 6u voel in Stein op 3 maart. Ik hoop toch mee te kunnen doen. De plannen voor mijn schema na trail des bosses moeten nog gemaakt worden.

  2. I’ll be there of course ! Zal blij zijn je nog es te zien en als conditie ok is op dat moment dan ga ik voor de allereerste keer ‘pacen’ . Niet dat ik zo ’n indruk maak als loper … ’t is meer omwille van vertrouwdheid met de omgeving en maat zijn met Stofke. En plus is de band met Sandra mijn grote motivatie om dat dan zo goed mogelijk te doen ook. OIGO moet en zal er wel bij varen he 🙂

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s