een witte ploetertraining -#Monschau -206 dagen

Gisteren las ik al her en der wonderlijke verhalen van looptrainingen in de sneeuw. Goh, wat kreeg ik er ook zin in. Dat het gisteren niet meer zou lukken, wist ik al op voorhand. Ik hoopte dus vooral dat er nog een vers laagje bij zou vallen deze nacht, zodat ik niet op ijzige glibberdrek zou moeten lopen op woensdagmorgen. En zie…mijn gebeden werden verhoord. Vanmorgen lag er een verse laag krakende sneeuw op de voetpaden, ideaal dus! Eerst Seppe nog naar school brengen en daarna kon ik aan de slag. Had m’n nieuwe Asics-trailschoenen nog eens aangedaan, die leken me wel geschikt om wat in de sneeuw te gaan ploeteren. Eerst 1,5 km tot aan de onverharde paden die richting het bos leiden. Vanaf het pad was het hemels. De sneeuw lag er nog een 5 à 10 cm dik en van ijzel was geen sprake. Het was dus heerlijk joggen op de knisperende ondergrond. En het zicht op de weiden en bomen rondom was magisch. Dit was echt genieten voor de volle 200%. In het bos lag de sneeuw ook centimetersdik. Best wel tricky daar, omdat ik wist van m’n vorige loopje daar afgelopen zondag, dat er her en der een pak diepe plassen liggen. Die waren nu dus dichtgevroren en dan was er nog een laagje sneeuw over gedwarreld. Een aantal keren ben ik daar dus toch bijna onderuit gegaan, gelukkig zonder veel erg. Het toch maar op één stevig rondje doorheen het bos gehouden en voor de rest de onverharde paden rondom. Die waren al uitdagend genoeg, ik wou geen risico’s nemen gelet op de trailrun a.s. zondag.

Omdat het toch zo zeldzaam is in onze contreien, had ik m’n gsm mee om wat foto’s te schieten onderweg. Kunnen jullie wat meegenieten van m’n sneeuwroute vandaag.

op weg naar het bos: natuurpad doorheen de weilanden, pad langs de spoorweg, en de Boortmeerbeekse Dreef:

IMAG0434IMAG0436

IMAG0440IMAG0438

 

 

 

 

 

 

 

in het bos:
IMAG0443IMAG0444IMAG0446

IMAG0445

Advertenties

6 gedachten over “een witte ploetertraining -#Monschau -206 dagen

  1. ik heb er ook net zo’n zalige training opzitten, voor ne ker dat we de kans hebben in Vlaanderen om in zo’n mooi landschap te lopen, was en plas doe ik seffes wel, lopen had ff voorrang :)))

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s