over overgevoeligheid -#Monschau -205 dagen

Voor wie denkt dat hier nu een mega emo-berichtje komt…nope. Zo zijn we niet hé! Het gaat deze keer eens over voeding. Dat ik aan het afkicken ben afgekickt van de suiker, weten jullie ondertussen al. Op dat vlak gaat het echt super. Zo staan er al een hele week een doos pralines en een box suikerboontjes (collega is bevallen) op het werk en vooral de doos pralines staat recht in mijn zicht. Maar bibi heeft zelfs nog geen één keer overwogen om er ook maar iets uit te nemen. Ook de traktatie van een collega voor zijn verjaardag, liet ik zonder morren aan me voorbij gaan. Enkele weken geleden zou ik niet één, maar minstens drie repen Snickers en Twix uit de mand genomen hebben. En raar maar waar: ik heb er niet de minste moeite mee om het aan me voorbij te laten gaan. Totaal niet het gevoel dat ik nu iets mis. Goed teken toch? Alleen die boterham met choco hé, dat blijft wringen. Maar tot nu toe kan ik volhouden. Vanaf februari gun ik me zo nu en dan terug iets zoet en dan zal daar toch al wel eens een boke met choco zijn. Zeker met ons midweekje Nederland binnenkort, gaat het moeilijk zijn om aan de verleiding te weerstaan. Afwachten maar.

Maar waar ik het nu eigenlijk over wou hebben. Ik denk dat ik na deze suikerchallenge eens een andere challenge ga moeten aangaan. Ene tegen “oppeppers”. En dan heb ik het niet over speed of dergelijke hoor. Wel over die dingen die ook al eens in caffeinedrank en voeding zitten. Cafeïne is er daar ene van. Ik drink gemakkelijk 5 à 7 bekertjes koffie per dag (weliswaar in een eigen tas, kwestie van milieu-bewust te zijn). Vooral omdat ik de koffie op ons werk (uit een machine nochtans) keilekker vind. Maar ik reageer dus hopeloos overgevoelig op de cafeïne erin. Dat leidt tot concentratiestoornissen en zenuwachtigheid. En ik ben al zo’n geval dat geen minuut kan stilzitten op haar stoel, die cafeïne maakt het alleen nog een pak erger. Ik mag ‘s avonds ook nooit na 17u nog koffie drinken, of ik lig gewoon de hele nacht wakker. Zo gevoelig ben ik er dus aan. Dus eigenlijk moet ik daar eens van gaan afkicken. Jammer genoeg zit er geen cafeïnevrije koffie in ‘t machien, dus zal nog eens wat lekkere thee-varianten moeten gaan uittesten (‘t machien geeft ook heet water en je moet dan zelf je thee meebrengen). Wie weet lukt het dan zo wel. Maar alleen nog de moed vinden om aan die uitdaging eens te starten.

insomnia
bron: https://www.myzeo.com

Maar cafeïne blijkt niet de enige oppepper te zijn waar ik overgevoelig op reageer. In de nacht van maandag op dinsdag heb ik geen minuut geslapen. Ik had het gevoel alsof ik vlak voor het slapengaan 5 tassen koffie had gedronken. Nochtans was dat natuurlijk niet het geval. Wat was er dan aan de hand? Pas de volgende morgen werd het wat uitgeklaard. Ventje zei me dat de pasta die we de maandagavond hadden gegeten “tagliattelli verrijkt met spirulina” was. Nu dacht hij dat “spirulina” één of andere voedingsvezel was. Ik zelf had totaal geen idee wat die spiru-dinges was, dus had me er ook geen vragen bij gesteld. Dinsdag toch maar eens het woord in google ingetikt en wat blijkt: het is een kruid dat helpt voor als je je wat vermoeid voelt, het is een natuurlijke “oppepper”. Je kan spirulina dus in veel voedingssupplementen vinden en zo. Oh boy. Ik had dus een vol bord van dat spul gegeten. En ik reageer er dus blijkbaar hypergevoelig op, want 4 uur later toen ik in bed kroop, bleef ik gewoon klaarwakker en dat tot 6u de volgende morgen. Nooit meer dus! Behalve ‘s morgens vroeg als ik het echt eens nodig heb, haha. Gelukkig is dit nu niet iets waar ik van moet gaan afkicken. We houden het bij dat éénmalig proevertje (met slechte gevolgen dus).

sensitive
bron: http://www.redbubble.com

Advertenties

2 gedachten over “over overgevoeligheid -#Monschau -205 dagen

  1. Alternatief voor teveel koffie, 2 koffies smorgens drinken en dan drie glazen water verspreid over de morgen of een tasje soep, snamiddags opnieuw drie glazen water en een alpro soya light choco ! Helpt echt

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s