Blue Monday – #Monschau -201 dagen

Het was blijkbaar Blue Monday vandaag. Tot ik op StuBru vanmorgen het hoe en waarom van Blue Monday hoorde, had ik nog niet van het fenomeen gehoord. Maar ik snapte direct wel waarom ik me voelde zoals ik me voelde vanmorgen.

bron Wiki:
B
lue Monday (deprimaandag) is een naam, gegeven aan een datum voor de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. De vader van ‘blauwe maandag’ is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. Arnall werd in academische kringen overladen met kritiek, maar desondanks wijden veel grote kranten en andere media jaarlijks kritiekloos aandacht aan het fenomeen.

Laat me wel duidelijk zijn: ik ben niet down of blue omdat goede voornemens zouden mislukt zijn hoor. Maar het was gewoon een shitochtend van jewelste, waardoor ik wat uit mijn lood geslagen raakte. En dat van die donkere dagen en uitkijken naar vakantie (dat ik van ’t weekend geboekt heb) speelt me ook wel wat parten. Maar die shitochtend dus… Die begon met het blokkeren in de sneeuw van een buggy met een jengelende peuter erin. We raakten geen stap vooruit en dat op 50 meter van ons deur, en nog zo’n 550 meter te gaan naar school. Dus dan maar terug naar huis, peuter de auto in, buggy binnengezet en met de auto naar school (en da’s natuurlijk de verkeerde richting uit voor mij om nadien naar het werk te rijden). Na Seppe afgedropt te hebben, maar liefst 40 minuten gedaan over een stuk van 4 km lang…Niet omwille van de sneeuw, want die twee banen waar ik over moest rijden, waren sneeuwvrij. Gewoon de pech dat ik er 10 minuten te laat aankwam en in het heetst van de ochtendspits terechtkwam. Op het werk aangekomen met een uur vertraging, en daar kreeg ik dan ook effe iets op m’n bord dat ik niet verwachtte en waar ik totaal niet happy van werd. Nope, dit was echt mijn dag niet en ik was moe, gefrustreerd en raakte op het werk dan ook nog overmate gestresseerd van een aantal toestanden en beslissingen. Oh boy….Blue Monday was happening to me in full force.

Het blue gevoel bleef een hele dag hangen en deze avond bij thuiskomst dan maar beslist om een toertje te gaan joggen nadat ik Seppe in bed gestopt had. Amai, dat was net wat ik nodig had. Een toertje van net geen 6 km in 36 minuten. Weliswaar in de woonwijk en dat was een risico. De stukken met fietspaden lagen er goed bij, maar een aantal straten hebben geen fietspaden noch voetpaden en er wordt niet gestrooid. In die straten was het glibberen en glijden, maar ben er gelukkig zonder schuiven of vallen doorgeraakt.

Hopelijk heb ik met dat loopje het tij wat kunnen keren en wordt de rest van de week subliem en op en top fun…of zou dat te veel gewenst zijn?

blue_monday

Advertenties

3 gedachten over “Blue Monday – #Monschau -201 dagen

    1. wij hebben helaas (nog) geen slee en onze Seppe heeft het dus helemaal niet met sneeuw (echt zoon van zijn ouders). Volgend jaar misschien wel. Bovendien is op veel stukken de sneeuw weggehaald (stoepen geruimd, is hier wettelijk verplicht), ’t is één stuk verkeersvrije straat waar ook geen voetpaden zijn, waar geen doorkomen aan was gisteren (ondertussen lukt het al wat beter). Maar ik denk dat we volgend jaar toch eens een slee gaan kopen, tegen dan heeft ie een leeftijd waarop ze heus wel de fun van sneeuw inzien hé 😉

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s