vakantieplannen -#Monschau -198 dagen

Eventjes een paar dagen niet lopen en dus ook trachten niet te veel met lopen bezig te zijn. Ik ga dus even een paar dagen over wat andere dingen moeten l***en hier. Laat ik het dan maar eens over wat leuke dingen hebben, zoals: vakantie!

Nog twee weekjes aftellen, dan is het Krokusvakantie en we trekken er al eens een eerste keer op uit. Een kort tripje naar volendamVolendam, bij onze Noorderburen dus. Dat tripje ligt al vast van augustus 2012. Toen hadden we wat aankopen gedaan bij de Brico en die deden toen net een spaaractie in samenwerking met Roompot Vakantieparken. Zo konden we dus met 100 euro korting dit midweekje boeken. De voorwaarden waren wel wat beperkend Zo moest de vakantie voor 1 maart 2013 opgenomen zijn, en je kon ook niet eender welk park of zo uitkiezen. Maar Volendam ligt niet ver van Amsterdam en gelet op de periode en het mogelijke mindere weer, is dat als uitstapmogelijkheid wel mooi meegenomen natuurlijk. En we zijn er alleszins weer eens een paar dagen tussenuit.

Een tijdje geleden lanceerde ik hier dan eens een oproep voor vakantiesuggesties voor de zomer. Ik kreeg via diverse kanalen tientallen tips en eentje was blijven hangen: probeer eens een camping! Tja, dat hadden we dus nog nooit overwogen. Toch maar wat uitleg gevraagd bij de paar vrienden die dit suggereerden. Een camping staat bij ons synoniem voor slapen in een tent, en dat zagen we met een kleuter van (tegen dan) 3 jaar oud nu eens totaal niet zitten. Bovendien willen we toch ietsiepietsie comfort op vakantie. Maar neenee: ze hadden het helemaal niet over slapen in tenten, wel over logeren in een stacaravan. Ha! Zo werd ons dus wel duidelijk dat wij totale nitwits op camping gebied zijn, haha. Plots werd dat campinggedoe een heel haalbare denkpiste voor ons, zowel qua comfort als budget. Toch best wel wat sites afgesurft, op zoek gegaan naar reviews en zo en ondertussen is de knoop doorgehakt en is een vakantie geboekt. We zeggen al jaren dat we eens naar Bretagne gaan en dat wordt dan ook de saintmalobestemming in juli, en dat ineens voor 14 dagen. We logeren op een camping op twee kilometer van Saint-Malo, een leuk oud stadje waar heel wat te zien is. Ook niet zo ver van de Mont-Saint-Michel, iets dat ik echt wel eens wil zien. Soit, goed gelegen dus. De camping heeft een binnen- en buitenzwembad, speeltuintjes voor de allerkleinsten, animatie voor de kids voor moesten we daar nood aan hebben. Ook een winkeltje (maar in Saint-Malo zelf vinden we die ook wel) en een restaurantje en brasserie. Dat zit dus wel snor. Nu nog hopen op goed weer, maar die garantie heb je tegenwoordig nergens meer met dat klimaat dat een beetje horendol is gedraaid.

monschauhotelMaar daarmee is de pret nog niet uit. Monschau komt er dan een beetje later aan. Dat wordt onze eerste vakantie zonder Seppe. Die gaat ondertussen logeren bij oma aan zee. Wij trekken er dan twee nachtjes onder ons tweeën onderuit. Een fijn hotelletje geboekt aan een meer, op 10 minuutjes rijden van de start van de marathon van Monschau.

Eoberhambachn met dat ik dan toch aan het boeken was, en de bovenstaande twee vakanties met serieus wat kortingen (vroegboekacties) had kunnen vastleggen, begon ik ook eens te kijken voor de herfstvakantie. En ja hoor. Ook dan zijn we nog een midweekje weg en dat echt wel voor een appel en een ei. Een midweek met ons drietjes in een bungalow in de Duitse Moezelstreek.

Toegegeven: we hangen het ineens een beetje uit met op vakantie gaan. Maar het is al van 2009 geleden dat we echt nog eens op vakantie gingen (langer dan een week, bedoel ik daarmee) en de nood begon wat hoog te worden. We schuiven bewust een aantal verbouwingen in huis wat voor ons uit, om even wat rust te nemen en wat te genieten. Niet dat er hier ondertussen niets gaat gebeuren, maar dat zijn wat kleinere dingen. De rest moet maar wat wachten hé.

enjoylife

Advertenties

2 gedachten over “vakantieplannen -#Monschau -198 dagen

  1. Groot gelijk Ruth!! Wij hebben hier ook nog best wat werk te verzetten in het huis en in de tuin… Maar dat loopt niet weg. De laatste maanden zijn hier ook al zo hechtisch en druk geweest en dat zal voorlopig nog niet beteren… Het zal deugd doen die vakantie! Af en toe genieten is ook belangrijk!! En neem het van mij aan: die camping, dat gaat reuze meevallen!!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s