21 dagen -#Monschau -197 dagen

Op 2 januari startte ik de 21 dagen-suikerafkick-challenge van Sonja Kimpen, zoals beschreven in haar boek Sterker dan Suiker. Vanmorgen kwam ik tot de ontdekking dat ik ondertussen al aan dag 24 zit! Oei, ik ben vergeten te stoppen! Haha. Alle gekheid op een stokje: ‘t feit dat ik het gewoon uit het oog verloren ben, is een goed teken. In het begin telde ik echt wel de dagen, maar de laatste week was ik er helemaal niet meer mee bezig. En dat wil dus niet zeggen dat ik me ondertussen weer zit vol te proppen met suiker hé. Nope, bibi blijft nog steeds van de koekjes, snoepjes en chocolade af, en dat kost me geen enkele moeite! Af en toe denk ik wel eens van: hmmm, zin in een tussendoortje. Maar het verschil met vroeger is dat ik nu gewoon naar een stuk fruit of een kaasje grijp ipv naar een Snickers of zo. Superblij dus! Of er een effect is op mijn gewicht, weet ik eigenlijk niet. Ik heb me nu al een dag of 15 niet meer gewogen. Mijn kleren zitten weer allemaal lekker los, terwijl mijn lievelingsjeans bijvoorbeeld vlak voor nieuwjaar nog stevig spande. Da’s voor mij teken genoeg, dat cijfertje op de weegschaal is maar bijzaak.

Maar wat nu hé. Ik mag eigenlijk stoppen en overgaan naar een volgende fase: suikerbewust leven. Vanaf nu mag ik af en toe wel weer eens iets zoet eten, zolang het maar niet meer dan 10% van m’n dagelijkse voeding uitmaakt. Maar ik ben toch wel een beetje bang dat ik dan weer gelijk zot ga beginnen grijpen naar zoetigheden. Ik ga mezelf dus moeten blijven uitdagen om niet te veel toe te geven aan de zoete zonde. Bij een etentje of een traktatie zal ik nu niet meer keihard neen zeggen, maar als er een gezond alternatief wordt aangeboden, zal ik daar voor kiezen alleszins. Het is allemaal een kwestie van “a state of mind” zullen we maar denken…

victory

Advertenties

2 gedachten over “21 dagen -#Monschau -197 dagen

  1. Hi Ruth,

    Ik ga dat boek eens opzoeken op de bieb, want nu met die kou lukt het me heel slecht om van zoetigheid en eten af te blijven.

    Ik vind het heel knap dat je dit lukt en ik ben benieuwd naar de effecten op de lante termijn.

    groetjes,

    Dorothé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s