droog gehouden -#Monschau -190 dagen

Ik weet niet hoe het met jullie zat vandaag, maar toen ik vandaag naar buiten keek van op m’n bureau, zag ik alleen maar water water water….Wat een snertweer! En daar moest ik dan vanavond door gaan lopen. Na de hoosbui van woensdag, had ik er absoluut geen zin in! Ik wou zon, een zacht briesje en een lekker temperatuurtje. Maar zoals het er nu naar uitzag, zou het strakke stormwind, veel regen en bijhorende bibbertemperaturen worden. De rit naar huis beloofde echt wel zoveel onheil. De E19 was eerder een zwembad dan een snelweg, zichtbaarheid quasi nul. Dus de beslissing was eigenlijk al genomen: vanavond lekker binnen blijven, nah!

Maar thuis veranderde dat plan. Het was effe de gebruikelijke chaos bij thuiskomst, zeker omdat m’n schoonouders er ook rondliepen en zoon-lief in al die drukte ook effe alle aandacht opeiste. Een uurtje later had ik echt wel nood aan me-time. De buienradar even bekeken en verhip…dat zag er toch wel opvallend goed uit zeker! Na het eten, Seppe rap in bad en vervolgens in pyjama gestoken. Mezelf in looptenue gehesen, Seppe knus bij papa in de zetel achtergelaten en snel naar de club getrokken. Dat er daar niet veel volk ging zijn omwille van het snertweer, leek me evident. Maar de opkomst viel nog mee, alleen niemand die zo mijn tempo loopt. Had dat verwacht en dus gelukkig m’n Ipod mee. R. wou wel met me meelopen, maar amper 100 m nadat we gestart waren, kwam hij een oude kameraad tegen waar ie spontaan een babbeltje mee deed. Dus toch al maar effe alleen verder, muziekje opgezet en gaan maar. M’n benen wilden de eerste 3 km absoluut niet mee. Ze voelden al de hele dag zwaar en wat pijnlijk aan, beetje gevolg van de training van woensdag nog, denk ik, toen ik wat te veel aan hoge hartslag liep. De training dus rustig opgestart en elke kilometer wat versneld en zo ebde uiteindelijk dat stroeve gevoel weg uit m’n benen. Rond km 5 was R. me eindelijk bijgebeend en liepen we samen kletsend verder. Na 7,5 km stapte hij uit aan de club en liep ik zelf nog een lusje bij om uiteindelijk na 10,2 km thuis te eindigen. En dat was net binnen het uur. Niet zo slecht dus. Gemiddelde hartslag was 139, een hemelsbreed verschil met de 155 van afgelopen woensdag (en die training verliep trager).

En het weer? Wel, zoals de titel al deed vermoeden….géén drup regen gehad! De temperatuur was nog redelijk te doen. Enkel de wind was op sommige plaatsen serieuze spelbreker. Het stuk aan de Leuvense Vaart was gewoonweg “hel”. Ik wou toen echt effe stoppen en verderwandelen, omdat ik 1 km aan één stuk daar bijna continu de vaart werd ingeblazen. Maar allé, nie klagen hé. We hebben het droog gehouden en tegen alle verwachtingen in heb ik toch maar weer mooi dik 10 km achter de kiezen. Stilletjesaan komt de conditie weer terug. A.s. zondag grote test in het Zoniënwoud, o jee.

wimp

Advertenties

Een gedachte over “droog gehouden -#Monschau -190 dagen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s