de trap op -#Monschau -186 dagen

Hoe zit het nu met mijn goed voornemen om op het werk dagelijks eens de trap naar boven te nemen? Wel…goed! De eerste werkweek van het nieuwe jaar raakte ik aan verdieping 6, om vervolgens de lift door te nemen naar het 14e (waar mijn werkplekje is). Een goeie maand later neem ik al gezwind de trap naar het 14e verdiep zelf. Nou ja, gezwind is misschien iets te positief gesteld. Tegen dat ik aan verdiep 11 zit, begint mijn ademhaling meer op het gepiep van een zware astma-lijder te lijken en tegen verdiep 14 bonkt mijn hart bijna uit mijn lijf. Maar elke keer gaat het wel beter en beter. Te weten dat ik eind december diezelfde symptomen al had bij 4 verdiepen, is er dus duidelijk sprake van verbetering!

En dat dat trappenlopen zijn effect heeft op het lopen, bewees de Zoniënwoud-training van afgelopen zondag al. Raakte ik tijdens de training daar in december de laatste twee heuvels niet meer op, lukte me dat afgelopen zondag wel. Toch een beetje progressie dus. Tegen a.s. zondag zal ik nog niet getraind genoeg zijn om alle hoogtemeters van de trail des Bosses te bedwingen, maar hey….als ik tegen augustus maar klaargestoomd ben voor Monschau, mijn ultieme doel dit jaar. Dus nog een paar maand te tijd om al trappenlopend mezelf klaar te stomen voor de heuveltjes. Nu maar hopen dat de bazen niet beslissen van m’n werkplek te verhuizen naar ’t gelijkvloers…

PS. Misschien moet ik dit ook eens voorstellen aan onze gebouwenbeheerder…

bron: www.kulfoto.com
bron: http://www.kulfoto.com
Advertenties

2 gedachten over “de trap op -#Monschau -186 dagen

  1. Je kunt er over een tijdje nog een intervaltraining van maken. De oneven etages treetje voor treetje. Dat is je frequentie trainen en op de even etages met 2 treden tegelijk. Krachtoefening;-)

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s