carnaval -#Monschau -184 dagen

Dat de carnavaltijd is aangebroken, hebben we nu echt wel door, dankzij een schoolgaand knulletje. Op Seppe zijn school is het al een hele week al carnaval wat de klok slaat. Het schema voor deze week:
– maandag: je als een dier voordoen. Duh, we hebben hem een maskertje gekocht en meegegeven. Geen idee of ie het heeft opgezet, zullen de foto’s moeten afwachten…
– dinsdag: een leuke gekke hoed of pet opzetten. Gelukkig draagt ie wel eens graag een pet, dus kreeg hij zijn doldwaze kanariegele pet van Winnie the Pooh (cadeautje van den bompa) mee naar school…
– woensdag: een leuke gekke dwaze trui aandoen. We hebben hem in een kleurige pyjamatrui naar school gestuurd…
– donderdag: doe iets lolligs met je schoenen, bv. twee verschillende schoenen aandoen (not done bij onze kieskeurige knul). Heb wat stickertjes op zijn sportschoentjes geplakt en hem daarmee naar school gestuurd…
– vrijdag (morgen dus): de apotheose -> kom helemaal verkleed naar school. Oei, da’s bij ons moeilijk manneke niet evident.

Wat is er dan zo moeilijk aan onze Seppe? Die wil dus gewoon nooit nieuwe dingen aandoen. Een nieuwe jas kopen en laten aandoen? Eerst een week in zijn zicht hangen, dat hij er aan kan gewoon worden en dan moet de ene Seppe afleiden, zodat de andere stiekem hem die jas kan aandoen. Laarsjes was nog zo’n probleem. Hij heeft dus de hele  hpeppaerfst en winter in de plassen gestampt met zijn goeie schoenen, omdat hij weigerde van die plastieken laarsjes aan te doen. Tot hysterische taferelen in de winkel toe hé. Nu zag hij verleden week zijn favoriete tekenfilmfiguurtje (Peppa Pig) die ook in de plassen wou gaan stampen, maar dat enkel met plastieken laarsjes mocht. Ik zag daar ineens een blik van herkenning bij Seppe, vroeg hem of hij ook graag laarsjes wou zoals Peppa, zodat hij in de plassen kan stampen en ja hoor….nu doet ie ze eindelijk aan! TV is dus af en toe toch goed voor iets, oef.

Maar een carnavalskostuum dus…maak hem daar maar eens het nut van wijs. Vorige zaterdag liep ik dus drie winkels af op zoek naar een pakje in zijn maat (niet evident) en dat een beetje naar zijn goesting was en liefst ook niet te duur gezien het maar voor éénmalig gebruik is. Ik wou hem absoluut niet uitdossen als een bij of pandabeertje of zo, maar had eerder Spiderman in gedachten (hij heeft een pyjama met een afbeelding van Spiderman en dat vindt ie dus geweldig, ook al heeft ie er geen flauw idee van wie of wat Spiderman nu juist is, héhé). Maar die was dus niet te vinden in zijn maat. Dan maar een piraat- of ridderkostuumpje. Uiteindelijk in onze goedkope alles-wat-je-maar-kunt-nodig-hebben-winkel Trafic een ridderpakje gevonden voor amper 7 euro. Het is dan ook echt brol, hangt maar met haken en ogen aaneen, maar hé, je ziet er wel uit als een ridder uit de middeleeuwen. Apart nog een zeer buigzaam plastieken zwaardje gekocht dat ondertussen na één keer heen en weer zwaaien al uiteenligt (kostte dan ook nog geen euro). Maar onze Seppe was toch nog geen fan, ook al was dit zowat het meest neutrale kostuum dat te vinden was. Ik moest het pakje nog maar vastpakken en hij liep al huilend weg. Oei.

Dus wat nu gedaan hé. Hij moet er vrijdag wel mee naar school, of gaat de enige zijn die niet verkleed is. Grr…Dus gisterennamiddag maar met omkoperij aan de slag gegaan, om al eens een generale repetitie te kunnen houden. Twee chocolade koekjes (kindersurprise) kreeg ie, als ik hem het pakje eens mocht aandoen (over zijn gewone kleren, de stof is te dun om zo als enige kledij aan te doen). De tactiek werkte. En verdikke, hij staat er nog goed mee ook! Hem er uiteindelijk een half uur in laten rondlopen en dan was ie toch wel opgelucht dat het uit mocht. Maar allé, ’t is gelukt! Morgen is het wel aan de papa om hem ’s morgens in dat pakje uit te dossen. Op vrijdag doet papa hem naar ‘ t school, gezien die dan thuiswerkt. Ben eens benieuwd of het gaat lukken.

Om nog even door te bomen over onze kleine superheld. Hij doet het fantastisch goed op school en gaat zelfs heel graag. Elke morgen is het van “joepie, naar school!”. Kan me niet herinneren dat ik zelf ooit zo enthousiast was als kind.
Zindelijkheid is nog steeds een issue. Hij is al lang droog overdag, maar schoon (grote boodschap) blijft nog een (vooral mentaal) probleem. Gelukkig begint het wel te keren. Hij houdt niets meer op en deze week hadden we eindelijk een eerste succes op het potje. ’s Nachts is ie 4 nachten van de 7 droog, maar dat heeft dus vooral te maken met het probleem met de grote boodschap. Komt wel in orde, maar is dus vooral een kwestie van geduld hebben (en dat heb ik de ene dag al wat meer dan de andere).

Vanavond gaan we nog officieel afscheid nemen van de crèche. De groep waar hij bijzat, zwaait morgen officieel af van de crèche. Na de krokusvakantie zitten ze dus allemaal ergens op school. Hoog tijd dus voor een heus afscheidsfeest, dat al om 16u begint, zodat de kindjes wel allemaal op tijd gaan thuis zijn natuurlijk. Het zal wel leuk zijn voor Seppe om zijn oude speelkameraadjes waar ie twee jaar lang mee heeft gespeeld, weer terug te zien. En ook zijn verzorgster die 2 jaar lang voor hem instond. En we krijgen een DVD mee met filmpjes die over die hele periode zijn gemaakt van onze ukjes. Dat worden traantjes, peis ik.

Advertenties

3 gedachten over “carnaval -#Monschau -184 dagen

  1. Ik heb voor mijn kleine superheld een superheldcape, -masker en -cuffs gemaakt. Maar die wil hij nog niet aandoen, want het is nog geen carnaval. Vrijdag mama, vrijdag is het carnaval, dán ga ik het aandoen. Dan ben ik soepehiejo (superhero).

    1. leuk als je zo handig bent om zo’n dingen zelf te maken, ik waag me daar niet aan (heb ook geen naaimachine of zo om kledij te maken en zou zo’n ding zelfs niet kunnen bedienen ;-)). Benieuwd of je morgen een superhero naar school kan sturen 😉

  2. Zie foto’s op FB 😉
    Ik ben nog maar net begonnen met naaien hoor, maar ’t was een leuk projectje. ’t Moest allemaal niet supergoed zijn, dat helpt. Al was het eigenlijk wel heel goed gelukt 😉

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s