op verplaatsing – #Monschau -179 dagen

Sinds gisteren zitten we op verplaatsing, er even tussenuit voor een midweekje. Zo kan schoonmama ons huis nog eens kuisen, héhé. Nee, alle gekheid op een stokje (maar schoonmama zit dus wel degelijk in ons huis, op de kat te passen), we hadden er allebei eens nood aan en de Krokusvakantie is dan een goed moment om er tussenuit te knijpen. Omdat we er op zich wel graag komen, zitten we weeral bij de Noorderburen, dit keer in het schattige plaatske Volendam. Bekend om zijn traditionele klederdracht en ja hoor, we hebben er al één man mee zien rondlopen!
Ons vertrek verliep helaas niet van een leien dakje, want sinds zondag is Seppe geveld door de griep. Kwam zondagnamiddag plots op, hoge koorts, een slap en futloos kereltje in huis. Maandagmorgen rap naar de dokter/buurman gebeld en we konden nog snel langskomen voor ons vertrek. Griep was het verdict, uitzieken de boodschap. Maar hij mocht gerust mee. “En ’t zwembad meneer doktoor, want daar kijkt ie nu al een week naar uit?” Dat zwembad mag ie in, vanaf dat ie volledig koortsvrij is. Ondertussen zijn we dinsdag en heeft ie nog steeds last van koortsaanvallen, ’s morgens en ’s avonds. Overdag is ie al redelijk oké, toch voldoende om in de buggy mee een wandeling te doorstaan vandaag.

af en toe alweer zijn zotte vrolijke zelf, ondanks de griep...
af en toe alweer zijn zotte vrolijke zelf, ondanks de griep…

Bleven we dus gisterennamiddag nog noodgedwongen in de bungalow, zijn we deze voormiddag toch maar gaan wandelen doorheen Volendam. Deze namiddag zijn we dan naar Hoorn gereden. Allebei leuke plaatsjes om rond te slenteren. De vrij authentieke look, de haventjes, de grachten en hun schattige bruggetjes erover, maken het tot twee zeer karaktervolle stadjes. En beiden hebben ook wel wat winkels en caféetjes, dus we verveelden ons niet.

DSC00338 DSC00339

Ook de loopschoenen heb ik mee, om één trainingske af te werken tijdens ons verblijf hier (vrijdagavond is m’n 2e training, maar ben ik alweer terug thuis). Normaal zou ik dat morgenvroeg doen, maar gezien Seppe dan toch de voorbij twee dagen met een koortsaanval zat ’s morgens, besloot ik deze middag al snel dat toerke te doen. Kwestie van morgenvroeg toch paraat te staan, want zieke jongens roepen altijd op hun mama hé. Dus na onze wandeling doorheen Volendam, even m’n loopplunje aangetrokken voor een half uurtje me-time. Normaal moest ik een uurtje lopen, maar dat zag ik niet zitten. Reden: we zitten hier in gebied waar de wind vrij spel heeft, en de temperatuur was al -1°, maar met die scherpe noordooster die hier overal voelbaar is, voelde het nog een pak kouder. En ik wil m’n gezondheid niet terug om zeep helpen. Met de wandeling liepen we lekker ingeduffeld rond, maar tijdens het lopen heb ik liefst geen al te dikke lading kledij aan (maar wel een windbreaker deze keer). Dus kwartiertje ene richting uit (volop wind tegen) en dan met de wind in de rug terug (oh dat ging heerlijk!). Uiteindelijk werden het 37 minuten, goed voor 6,3 km. Heerlijk!  Enkel de bende Japanse toeristen onderweg versperde even mijn weg en ik vermoed dat ik nu op een paar Japanse fotocamera’s vereeuwigd sta, héhé.

zo koud hier dat het Ijsselmeer aanvriest op het strandje...
zo koud hier dat het Ijsselmeer aanvriest op het strandje…

Hopen maar dat Seppe morgen weer helemaal de oude is, want dan trekken we naar Artis in Amsterdam. En we zouden daarna toch echt eens naar dat zwembadje hier willen trekken…

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s