vakantiekilo’s -#Monschau -174 dagen

Het zal wel geen verrassing zijn: die vakantie deed mijn weegschaal een beetje tilt slaan. Nochtans hebben we ons best gedaan om ons een beetje te gedragen. Normaal bestaat ons vakantiedieet ’s morgens uit kofffiekoeken en broodjes met choco, ’s middags uit een stevige lunch, ’s namiddags een fles bubbels met veel apero-hapjes en ’s avonds dan nog een lekker diner (meestal zelfgemaakt, want we zitten in een huisje) met fles wijn. Afgelopen week? ’s Morgens een kommetje muesli met yoghurt (en twee dagen één piccolo met choco). ’s Middags een bescheiden lunch (op de laatste dag na) én slechts 2 keer aperitief ipv 4 keer! En de diners waren telkens vrij gezonde kost. Ik heb zelfs één avond geen wijn gedronken!

Maar zelfs dit “bescheiden” vakantiedieet, gaf toch 2 extra kilo’s aan op de weegschaal. Grumbl… Ik heb me de laatste twee weken ook wel weer wat laten gaan wat de suiker betreft (nochtans houd ik goed de regel van “max 10% van de dagelijkse voeding” in het oog). Dus helaas weer tijd voor actie. Tot 1 april gaan we er weer stevig de pees op leggen en goed letten op wat er allemaal in het mondje gaat!

En gelukkig helpt lopen ook een beetje. Zo ben ik toch al één vakantiekilo kwijt, dankzij de duurloop van vrijdagnamiddag en vanmorgen. En ja, ik woog me vanmorgen pas nadat ik mijn vochtreserves weer terug aangevuld had! Kwestie van geen al te vals resultaat op m’n weegschaal te zien.

Vanmorgen stond een duurloop van 2 uur op de planning. Bij het opstaan nam ik me voor van er een loopje van 21 km van te maken, halve marathon dus. Heb een goeie mooie route daarvoor die exact die afstand bedraagt. Helaas hing er dichtemistdikke prut in de lucht buiten. Mist! Ik zag amper 100 meter ver. Beetje vreemde ervaring. Zeker de eerste 6 km, die gingen langs de Leuvense Vaart. Normaal heerlijk lopen met mooie vergezichten en zelfs zicht op het olifantenverblijf van Planckendael, nu zag ik er geen sikkepit van. Ik liep heel de tijd in een buis van mist als het ware. Ook mijn bril had er onder te lijden, de mist sloeg er steeds op aan, zodat ik nog minder zag. Gelukkig bracht de Ipod dan wat afleiding en zonder al te veel moeite (gemiddelde hartslag 135) de 21 km kunnen volbrengen! Heerlijk, maar toch wat jammer van de mist. Heel veel natuurschoons ging daardoor letterlijk de mist in (oké, flauwe woordspeling, I know).

En nu is het reikhalzend uitkijken naar volgende week zondag. Een duurloop in heel fijn gezelschap, in een prachtige (voor mij onbekende) omgeving en dat gedurende 30 km. Ik hoop alleen dat ik die afstand nog aankan, ’t is toch al effe geleden…

bron: http://www.ivn.nl
bron: http://www.ivn.nl
Advertenties

5 gedachten over “vakantiekilo’s -#Monschau -174 dagen

  1. See you next Sunday Ruth, maar misschien moet ik minder kilometers doen, want ik was een dag ziek en mijn hm vandaag ging niet erg hard.

    groetjes,

    Dorothé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s