valse identiteit -#Monschau -173 dagen

Gisteren hoorde ik hoopvol nieuws op het weerbericht: het zonnetje zou vandaag gaan schijnen! En dat met een temperatuur van rond de 8°C. Ik voelde zowaar lentekriebels opkomen. Geen twijfel mogelijk: de sporttas ging mee naar het werk, om volop zonnestraaltjes te verzamelen tijdens een loopje onder m’n middagpauze. Het was wel een beetje op de gok: vorige week zouden er werken plaatsvinden in de kleedkamers en douches op het werk. Die ruimtes hadden nl. nog altijd geen vloer. Maar normaal gezien zouden die werken al donderdag afgerond moeten zijn, dus ik maakte me niet te veel zorgen. Toen ik vanmorgen, na een weekje vakantie, de PC opstartte en het intranet te zien kreeg, stond daar echter een bericht dat me helemaal niet aanstond. De werken waren pas vrijdag begonnen en zouden al zeker tot en met dinsdag duren. Boehoe! Geen kleedkamers open dus en al zeker geen douches beschikbaar.

Verdikke, wat baalde ik enorm! Zat ik zo uit te kijken naar dat zonnetje en dan potverdoriestak zoiets onnozel als dit daar een stokje voor. Mezelf wentelend in medelijden deed ik mijn beklag even op Facebook. De reacties waren best wel hilarisch: gewoon gaan lopen en achteraf lekker lopen stinken. Iedereen leek wel voorstander. Behalve ikke. Ik wil mijn collega’s echt niet mee laten genieten van mijn loopzweet-geurtje hoor. En ik kon me ook niet omkleden hé, want de kleedkamers zijn ook ontoegankelijk. Waar me dan omkleden? Op ’t 14e verdiep in de mini-toiletten of de gemeenschappelijke ruimte, lekker in ’t zicht van alle collega’s? Waar me dan toch iets opfrissen, aan de lavabo’s waar al mijn collega’s ook zomaar kunnen komen binnenwaaien. Nee dank u. Niet dat ik superpreuts ben, maar ik wil mijn collega’s geen trauma bezorgen 😉

Gelukkig bracht één Facebook-reactie wel de oplossing in beeld: waarom niet naar de Wezenberg trekken. Het zwembad aan de overkant van ’t straat. Beetje navraag bij de zwemmende collega’s bracht aan het licht dat dat zwembad zelf geen oplossing is. Zwempak is toch wel een vereiste, en dat had ik niet bij. Bovendien zou ik dan twee keer inkomgeld moeten betalen, want het toegangssysteem is met een badge die ingeslikt wordt wanneer je weer naar buiten gaat (en ik ging natuurlijk buiten lopen). Maar boven de Wezenberg is er wel een fitness en daar vond ik de oplossing. Ik wist een collega op IT die er een abonnement heeft. Snel een telefoontje gepleegd en ik mocht zijn badge lenen. Die middag was ik dus even de Robbie, een sportieve jongeman, en ging ik onder die identiteit de fitness stiekem binnen, met een air alsof ik er dagelijks gast aan huis ben. Me snel omgekleed en dan maken dat ik er weer buiten was. Na mijn toerke weer met dezelfde air er binnengewandeld en genoten van een deugddoend douche. Bij het buitengaan kreeg ik nog een knipoog van de uitbater, had hij nu iets door?

En dat middagloopje? Awel, daar heb ik ongelooflijk veel van genoten. Het zonnetje scheen volop, de temperatuur was heerlijk en er stond een zacht briesje. Echt dat lentegevoel waar ik naar op zoek was. Met de 21 km van gisteren, werd het vandaag maar een kort toerke van 6 km, maar ik genoot van de eerste tot de laatste meter. Zoals elk loopje zou moeten zijn hé.

www.huffingtonpost.com
http://www.huffingtonpost.com
Advertenties

Een gedachte over “valse identiteit -#Monschau -173 dagen

  1. Heerlijk weer was het vandaag. Had ook graag in het zonnetje gelopen. Moest wachten tot vanavond. Maar dat was ook een lekker loopje van ruim 18 km.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s