Kalenji Short Trail rugzak -#Monschau -172 dagen

Al een tijdje was ik op zoek naar dé water-rugzak (ofte “camelbak”, maar da’s eigenlijk een merknaam) om mee te zeulen op m’n langere duurlopen (langer dan 1u30 that is). Ik heb een echte Camelbak, al bijna vier jaar ondertussen, gekomarathoncht voor een prikje in de USA (echt een prikje: amper 25USD in een backpackers-winkeltje in Utah. Normaal kosten ze makkelijk tegen de 100 euro). Ben supertevreden van dat ding, maar het heeft één groot nadeel: geen zakje vanvoor. Typisch voor Camelbak trouwens, ze beginnen nu wel stilaan modelletjes op de markt te brengen met zijzakjes en zo en die dingen kosten dan natuurlijk ruim boven de 100 euro.

Waarom wil ik dan persé een zakje vanvoor? Het is ontzettend handig om onmiddellijk aan je gelletjes te kunnen en zo nu en dan eens een fototoestelletje mee te nemen voor onderweg. Met de Camelbak moet ik hem altijd tijdens het lopen even afnemen, de rugzak opendoen en gelletje uithalen. Niet handig, zo merkte ik al regelmatig. In de winter doe ik vaak wel een mouwloos jasje aan met zakjes en dan gaan de gelletjes daarin. Maar met de lente op komst, zal dat jasje wel terug vaak de kast in verdwijnen en dan duikt het probleem weer op.

Vorige zomer kocht ik dan de Quechua trailrugzak van trailrugzakDecathlon. Met zakjes aan de zijkant, aan de buikriem bevestigd. Dat leek me een goede oplossing. Met die rugzak heb ik een paar keer gelopen, maar keer op keer stuitte ik op een “probleem”. Die rugzak is niet gemaakt voor lilliputters als ikzelf. Zelfs met alle riempjes op maximum aangetrokken, slingert de rugzak heen en weer, omdat ie wat te groot is voor mij. Ook hinderen de zakjes aan mijn armen. Mijn onderarmen hangen er constant tegen en da’s best wel irritant. Het was met steeds meer tegenzin dat die rugzak meeging dit najaar, toen ik nog niet met jasje liep en ik begon terug naar de Camelbak te grijpen.

Dus op zoek naar iets anders. Ik vond her en der op het internet al interessante modellen. Vooral Salomon en Ultraspire bieden interessante modellen, maar de prijs van die dingen was voor mij way over budget. Van gemakkelijk 70 tot meer dan 130 euro voor een waterrugzakje… Ik ben maar een recreantje en al zeker geen ultraloper die van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt of zo. Ik kan niet zoveel geld aan een rugzakje geven. Dat geld moet bij mij dan toch voor belangrijker dingen dienen.

En dan kreeg ik van teamgenoot Dave de ultieme tip. Decathlon heeft een nieuwe rugzak op de markt gebracht. Nou ja, zo nieuw is ie niet. Tot vorig jaar was er al een rugzak van dit type verkrijgbaar, want ik zag o.m. Jessica en Odile ermee rondlopen. Maar het ding was al maanden niet meer verkrijgbaar bij Decathlon en ook op de site al tijden niet meer te bestellen. Maar nu was ie terug, the new and improved Kalenji-rugzak en het beestje heeft zelfs een naam gekregen: de Short Trail. Oh yeah! Zaterdag kocht ik een exemplaar voor het ongelooflijk hoge bedrag van 19,99 euro. En voor die prijs krijg je dus een superrugzak in de plaats. Dit ding bleek echt wat ik zocht. Niet alleen een zeer aangenaam draagcomfort, maar ook open ruime zakjes vooraan! Ideaal voor die gelletjes, Ipod, fototoestelletje enzomeer.

Zondag nam ik hem mee op m’n lange duurloop en hij slaagde glansrijk op de test. Laat ik jullie even mee op verkenning nemen:

de rugzak zelf: deze heeft een inhoud van 6L en wordt standaard geleverd met een waterreservoir van 2L. Aan de voorzijde heb je een touw om iets snel achter weg te steken, zoals een regenjasje of wat dan ook. Bovenaan is er een ritssluiting –> toegang tot de rugzak om al je spullen in te steken. Maar ook aan elke zijde is er een ritssluiting. Hierachter telkens een klein zakje om bv. je gsm, identiteitskaart e.d. weg te steken.

P2180410

de andere kant: hier zitten natuurlijk de riemen. Met aan de twee schouderriemen onderaan de open zakjes. Wanneer je de rugzak aanhebt, sluiten deze riemen met de twee sluitingen goed aan over je borstkas, waardoor het lijkt alsof je een vestje aanhebt. Dit voelt echter helemaal niet oncomfortabel aan. Integendeel, het doet de rugzak in zijn geheel goed op je lichaam aansluiten.

P2180411

Het waterreservoir van 2L zit achterin de rugzak, afgezonderd in een apart vak die afgesloten is met een velcrosluiting.

P2180413

Leuke bijkomstigheden: de bovenste clip-sluiting is tevens een fluitje voor als je in nood zit.

P2180415

en er is een gaatje voorzien voor de koptelefoon van je MP3-speler. Zondag ook getest, ging super. Geen last van kabeltjes die in je weg hangen te bengelen!

P2180416

Zoals al hierboven geschreven, verliep de eerste testrun vorige zondag voortreffelijk. Meer dan 2u gelopen met de rugzak en ik voelde hem niet eens zitten. Hij zit mooi vast tegen je lichaam, het gewicht voel je niet. Voor mij een heel belangrijk punt: de last op de schouders. Mijn beide schouders zijn chronisch ontstoken en ik heb er dus snel last van. Met de Camelbak voelde ik toch wel vaak wat pijn en met de Quechua-rugzak al helemaal. Deze rugzak voelde ik totaal niet drukken op mijn schouders. Een heuse zegen.

Ik kan natuurlijk niet vergelijken met de superdure modellen van merken zoals Salomon, Ultraspire en Ultimate Direction. Maar deze supergoedkope compacte trail-rugzak is voor mij toch een zeer waardig alternatief en een absolute aanrader voor mensen met een beperkt budget die regelmatig al eens wat langere tochtjes doen!

Advertenties

5 gedachten over “Kalenji Short Trail rugzak -#Monschau -172 dagen

  1. Ik heb pas een Camelbak hardloop bidon voor in de handen vast te houden gekocht, erg prettig lopen. Ik heb gevoel gelijk ook mijn armen/schouders mee te trainen. Aanrader!

    1. Dag Daphne, ik vind het drinksysteem van Kalenji ook wel stroever dan dat van Camelback. Het truukje is om langs één kant van het teutje te bijten. Daardoor creëer je druk en komt het water er sneller uit.

  2. Hoe reinig je dat waterreservoir? Ik veronderstel veelvuldig met water, maar de darm zit vast of is die toch verwijderbaar? Nu zit die bij mij nog met water dat ik er niet uit krijg. Gewoon laten drogen na spoeling met proper water? Tips welkom.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s