moordend -#Monschau -171 dagen

En het aftellen naar de marathon van Monschau gaat gestaag verder. Zo kreeg ik gisteren in m’n mailbox weer een nieuw schema in de bus van supercoach Tiny! Waarin hij doodleuk aankondigt dat vanaf volgende week de duurlopen weer gestaag wat langer gaan worden in de aanloop naar de marathon. En ik die dacht dat ze al lang genoeg waren, mis poes! De komende maanden is het dus kwestie van op  zondag wat afwisseling te krijgen in die duurlopen. Door eens van parcours te wisselen (of een trailloop mee te doen ergens ten lande), of wat leuk gezelschap mee te krijgen. Kandidaten steeds welkom!

Vanmorgen stond mijn minst-favoriete training op het schema. Interval! Bweurk. Doe ik dus echt niet graag. Opdracht was dan nog er een heuveltraining van te maken, wat in mijn regio echt niet evident is. Alles is hier biljartvlak. Tijd om naar het domein te trekken om er daar dan een hobbeldebobbel-training van te maken, was er niet. Moest echt wel van thuis uit kunnen vertrekken. Dus het werd geen hevertreinheuveltraining, wel een vals-plat-omhoog-training. Naast de spoorlijn, die gisteren en vandaag al uitgebreid in het nieuws kwam, wegens een ontspoorde goederentrein (die ligt in het dorp hiernaast naast de sporen), is een zeer goed breed fietspad en in één richting gaat die dus mooi vals plat omhoog. Genoeg vals plat om een duidelijk hoogteverschil waar te nemen alleszins! Hey, ne mens moet soms met weinig tevreden zijn hé! Het meest “hellende” stuk is een 500 meter lang, ideaal dus om de 10 x 400 meter op af te werken.

Zoals gezegd, niet mijn favoriete training. Het werd dus aftellen tot en met. Misschien ligt het ook aan het feit dat ik altijd de ziel uit mijn lijf begin te lopen op zo’n intervaltraining. Alleszins: ik heb wel 100 keer tegen mezelf zitten roepen van “what doesn’t kill you makes you stronger, what doesn’t kill you makes you stronger enz…”. Ik moest mezelf er dus echt wel doorsleuren, moordend vond ik het. De schrale wind die ook nog pal op kop zat bij elke versnelling, maakte het alleen nog maar erger. Maar het resultaat mocht er zijn. De 10 versnellingen keurig kunnen afwerken, tempo tegen de 13 km/u (voor velen een slakkengangetje, voor mij hels snel!). Na elke versnelling telkens teruggejogd naar het startpunt. Vreemde gewaarwording: dat rustig terugdribbelen leek altijd veel korter te duren dan die helse versnelling, héhé. Voor ik het wist stond ik altijd weer terug aan dat startpunt en moest ik weer aan de slag.

Zo, blij dat ik daar weer vanaf ben. Vrijdag mag het weer gewoon lekker relaxed zijn en dan zondag maar eens de eerste echte superlange duurloop voor Monschau afwerken, in het gezelschap van de coach himself!

What doesn't kill you makes you stronger

Advertenties

3 gedachten over “moordend -#Monschau -171 dagen

  1. Het maakt je echt sterker, mijn schema bestaat momenteel uit zo een drie trainingen in de week, en begin ze zelfs leuk te vinden, volhouden dus. Geeft toe, dat tintelend gevoel nadien in de benen is toch zalig ;).

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s