Be a Hero for one day – #Monschau -170 dagen

Sinds 1 januari vindt er een loopproject plaats in Gent. Be a Hero for beahero2one day wil mensen aanzetten tot lopen, liefst dan nog een marathon. Het concept is simpel: elke dag loopt iemand een marathon uit. Of twee mensen elk een halve marathon. Of vier vrienden elk een kwart. Zolang er maar een marathon wordt gelopen en de tijd heeft daarbij totaal geen belang. De persoon of personen zijn dan de Hero for one Day.  Het is bovendien de bedoeling dat elke hero zoveel mogelijk volk op de been krijgt om er telkens een leuk loopfeestje van te maken.
Het project zorgt voor begeleiding ter plaatse, in de mate van het mogelijke door Marathonman Stefaan Engels (die twee jaar geleden een jaar lang elke dag een marathon liep). Plaats van het gebeuren is de Watersportbaan in Gent. Dat maakt dat je 8 rondjes van 5 km, en dan nog een kletske erbij, loopt, om de marathonafstand te volbrengen.
Over de zin of onzin van projecten zoals deze, ga ik me vandaag niet uitspreken. Ik weet dat de meningen nogal verdeeld zijn, m.i. vooral ingegeven door het feit dat de Vlaamse Marathonman achter dit project schuilgaat en dat de deelnamekost voor een hero-to-be best wel hoog is (m.a.w. er is wel wat geld mee gemoeid). Maar laat ik het positief benaderen: mijns inziens is elk project dat mensen aan het bewegen krijgt en de loopsport op een positieve plezante manier in beeld brengt, een goed project.

beahero

Waarom schrijf ik dit nu? Niet omdat ik zelf zo eens een Hero for one day wil zijn. Wel omdat Running on Trails-teamgenoot Dave dit wel wil worden. Hij heeft zich ingeschreven! Op 14 december gaat hij de uitdaging aan. Het is dan wel zo fijn voor hem dat hij wat gezelschap krijgt onderweg, dus ik ga hem al zeker een aantal rondjes vergezellen. Hoeveel rondjes? Dat durf ik nu nog niet te zeggen. Toch minstens 2, want voor een loopje van 5 km zak ik nu ook niet af naar Gent natuurlijk. Wie weet wel 8? Dan moet de vorm en de sfeer toch echt wel top zijn. En zoals het er nu al naar uitziet, gaat dat daar op 14 december een stevig feestje worden in Gent aan de Watersportbaan. Met z’n allen daarheen!

alle info: http://www.be-a-hero.be/
en volg Dave’s voorbereiding op zijn blog: mutantrunner.blogspot.be

Superheroes
bron: http://www.superheroevents.com

Advertenties

2 gedachten over “Be a Hero for one day – #Monschau -170 dagen

  1. Eigenlijk valt de kostprijs wel mee hoor. Ok, 60 euro is altijd en overal een hoog bedrag, maar dit betaal je hier tegenwoordig ook al bijna voor een “massa”marathon. En als je ziet wat je voor dit bedrag allemaal ontvangt (complete bevoorrading tijdens de marathon, 2 boeken, goody bag met loopspullen, tijdsregistratie, uniek t-shirt, medaille, diploma, digitale foto) en 10 euro gaat naar een goed doel. Ik vergelijk dit project een beetje met wat Dean Karnazes in de VS doet, en die doet dat waarschijnlijk ook niet “onbezoldigd” ;O)

    Wat ik eigenlijk goed vind aan Stefaan Engels is dat hij het toegankelijk maakt voor iedereen en niet zoals een welbepaald elitair clubje – en dan heb ik het over de MMC – waar je eerst bij wijze van spreken een vrijmetselaarsritueel moet ondergaan alvorens toegelaten te worden. Met deze reactie ga ik tegen de schenen van enkelen schoppen, maar het lag al lang op mijn lever.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s