trailtraining Bedaf en Maashorst -#Monschau -167 dagen

Vandaag eindelijk dé training waar ik al een eeuwigheid naar uitkeek: de “weblogtraining” van Coach Tiny in zijn vaste trainingsgebied. Het natuurdomein Bedaf en de Maashorst. Razend benieuwd was ik ernaar, na jarenlang zijn trainingsverslagjes gelezen te hebben op zijn blog. Het leek me een geweldig mooi gebied om te lopen.Even leek het weer weeral fors roet in het eten te gooien. Sneeuw!! Néé néé néé! Ik was niet akkoord. Maar ja, heb blijkbaar toch geen goeie band met de weergoden hierboven, het was nu eenmaal zo. Een 5-tal centimeter was er gevallen en het sneeuwde nog aardig wat bij. Twee seconden getwijfeld en dan eens hard “foert” geroepen en in actie geschoten om vertrekkensklaar te geraken. Kleine Seppe eerst naar oma en opa gebracht, zodat de papa eens grondig kon doorwerken (er komen volgende week aannemers een stukje tuin heraanleggen, dus dat moest allemaal wat vrijgemaakt worden). Schoonmama keek wel even bezorgd toen ik zei dat ik dan nog 1,5 uur voort moest rijden naar Uden (had ze nog nooit van gehoord natuurlijk), maar ja, soms ben ik een keikop.

Gelukkig viel het op de baan goed mee en raakte ik vlotjes tot bij Tiny thuis. Daar was blogmaatje Dorothé al! Leuk om met haar kennis te maken (we hadden elkaar enkel nog maar eens vluchtig gesproken bij de Zeeland-training in 2012). Daarna sijpelden ook de anderen stilletjesaan binnen met voor mij nog als enige bekende ultratrail-beest Running Cremke. Met z’n zevenen waren we, klaar om een kleine 30 km in de sneeuw te gaan baggeren.

Om iets voor 12 vertrokken we. Het sneeuwde stevig en er stond een kille Noordenwind, maar al bij al viel het beter mee dan gedacht. Na een kort stukje asfalt trokken we natuurgebied Bedaf in. Langsheen weilanden, dan de bossen in, direct een stevige heuvel omhoog, en hele mooie leuke stukken single track over de heuvelruggen. Héérlijk! Ik genoot echt met volle teugen, nam wat tijd om foto’s te trekken en te genieten van het mooie landschap. Ondertussen was het met iedereen gezellig keuvelen en de tijd vloog voorbij. Het tempo was lekker relaxed, de omstandigheden waren niet van die aard dat we over de trails konden vlammen. Het lag er overal dik besneeuwd bij en je zag takken, wortels, putten en plassen niet liggen. Uitkijken dus. Rond km 11 ben ik dan ook effe compleet onderuit gegaan en ook bij anderen gingen de enkels wel eens een verkeerde kant op. Gelukkig zonder erg.

P1030836  P1030840 P1030841 P1030842 P1030845

Rond 15 km volgde even een uitgebreide pauze. Jeroen, zoon van Tiny, P1030856was hofleverancier en bracht heel wat lekkers ter plaatse. Een lekkere warme thee gedronken en beetje gegeten. En 10 minuten later weer op pad voor de resterende kilometers. Er volgde weer een prachtig stuk doorheen de Maashorst, met ook weer een prachtige heuvelrug die we overliepen en voor de rest langsheen bospaden en weilanden. Genieten! Had ik het vlak voor de pauze even lastig, was ik na het eten en drinken weer helemaal opgeknapt. Het ging dus eigenlijk supergoed, tot het einde. De laatste kilometers zaten we terug in Uden, waar ook nog een mooi stukje rondom het dorp was en na 28 km stonden we weer bij Tiny thuis. Buiten wat vermoeide benen, voelde ik me prima. Teken dat de conditie dik in orde is?

P1030857 P1030858

Tiny’s vrouwtje Sjan had dan ook nog een heerlijke versterkende soep gemaakt. Genoeg om me weer helemaal op de been te krijgen, zodat ik de lange rit naar huis nog kon maken.

Bedankt voor de fijne ontvangst Tiny. Ik ben nu echt wel superjaloers op het prachtige gebied waar jij je trainingen altijd kan afwerken hoor 😉

PS De foto’s zijn wat flou doordat het keihard sneeuwde (en dus ook de lens nat werd)

 

Advertenties

6 gedachten over “trailtraining Bedaf en Maashorst -#Monschau -167 dagen

  1. Jeetje Ruth wat ben jij snel met je blog…. heel leuk en ook mooie foto’s. Ik heb er vooral veel met vingers erop en erg wazige want een mobieltje doet dat niet zo goed. Ik vond het een geweldige tocht door die life-christmascard met ontzettend leuke en sociale lopers. Jouw conditie is duidelijk beter dan de mijne.

    groetjes,

    Dorothé

  2. Was een heel leuk dagje, witte winter weblogloop. Leuk, gezellig met zo’n groepje mensen.
    Succes op weg naar Monschau, en wellicht tot ziens bij Loop van Vlaanderen,
    Groet, Ruud

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s