relaxte (laatste) winterjogging -#Monschau -160 dagen

Deze namiddag was het tijd voor de jaarlijkse Winterjogging in het Domein van Hofstade, een initiatief van joggingclub de Heidejoggers in Zemst. Die bende zie ik op zondagvoormiddag wel vaker door het domein joggen, geen wonder dus dat ze hier een wedstrijdje organiseren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
vlak voor m’n start met mini-supporterke Seppe die eigenlijk niet wou dat mama ging “jojjen” 😉

Zelf had ik totaal geen wedstrijdambities. Op m’n schema stond een duurloopje van 1,5 uur en daar heb ik me braaf aan gehouden. Na de inschrijving ging ik al direct aan de slag met een half uurtje op m’n eentje door het domein lopen. Exact 30 minuten na m’n vertrek (goed voor 4,7 km) stond ik weer aan het startpunt en was het nog een paar minuten wachten eer we werden weggeschoten.

Ik had het gezelschap OLYMPUS DIGITAL CAMERAvan Magda, de mama van loopmaatje Christine, en bij de finish vernamen we dat ze met haar 70 lentes ook de oudste vrouwelijke deelneemster was vandaag. Ik liep dus even in het gezelschap van een lokale beroemdheid. Maar voor haar 70 jaar, loopt ze dan ook echt wel supergoed. We hielden er een gezellig relaxed tempo van gemiddeld zo’n 10 km/u op na. Het eerste rondje trotseerden we in 30 minuten, het tweede verliep een dikke minuut trager door een storend steentje in Magda haar schoen.

Voor mij in ieder geval weer een geslaagde duurloop. Op 1u31min legde ik 14,7 km af. Het moet gezegd: de Heidejoggers slaagden erin om de afstand exact op 10 km te laten afkloppen. En verder ook niks aan te merken op de organisatie. Alles verliep vlot, na finish kregen we nog een goody bag mee met een flesje ice tea, een appel, een peperkoek (jakkes, gelukkig is m’n ventje liefhebber), een doosje sportvitaminen, een staaltje coolgel en een speeltje voor onze Seppe. Zoiets apprecieer ik in ieder geval meer dan een zoveelste medaille die in de kast belandt.
Geen idee hoe het met douches of zo zat, daar heb ik geen gebruik van gemaakt.

De benaming “winterjogging” was vorig jaar echt wel van toepassing. Toen vroor het dat het kraakte en lag er sneeuw (en lag ik ziek in bed). Maar vandaag was het enkel nog wat frisjes en voelde je de lente toch wel in de lucht hangen. Echt m’n allerlaatste loopje in “winterse” omstandigheden dus. Dinsdag mag ik weer op stap, maar dan met heerlijke temperaturen….Bring it on!

hellosunshine

 

Advertenties

3 gedachten over “relaxte (laatste) winterjogging -#Monschau -160 dagen

  1. Wat een ontzettend leuke foto Ruth… je kunt zien dat je zoon trots is op jou…. Verder geweldig dat die 70-jarige nog steeds zo goed loopt…… ik hoop dat dan ook nog te kunnen.

    groetjes,

    Dorothé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s