schuddebol -#Monschau -153 dagen

Wat is dat toch met het weer hé. Vorige week mijn winterkleren zo ver mogelijk vanachter in m’n kast gelegd in de hoop ze een 8-tal maanden niet meer nodig te hebben….kon ik ze vanmorgen alweer opdiepen. Zucht. Het was weer maar eens hevig aan het sneeuwen. Gelukkig maar natte sneeuw, maar natte sneeuw is ook echt wel nat, vandaar de naam natuurlijk. En daar moest ik dan door voor een duurloopje van 2 uur. Het was moed bijeenrapen. Gelukkig had ik een echte stok achter de deur. In het Domein van Hofstade afgesproken met A., die me onlangs via mail contacteerde met de vraag om eens samen te trainen. Dat leek me alleszins wel leuk en vanmorgen was het dus een zegen. Zonder die afspraak, zou ik geheid weer effe onder m’n deken gekropen zijn om nog wat verder te tukken.

firststep2
en in mijn geval vanmorgen dan nog in dikke wintertenue….

Om 8 uur dus op stap en ik bevond me plotsklaps middenin een schuddebol, allé, een sneeuwbol dus. De sneeuw viel er vlotjes uit en dat met een gure tegenwind die op me inbeukte langs de Leuvense Vaart, had ik het toch wel effe wat lastig in ’t begin. Muziekje maar wat luider gezet en rustig verder op pad. Na een half uur was ik aan het Domein waar A. me al opwachtte. In gezelschap ging dat lopen plots heel wat vlotter. Twee rondjes, goed voor een uurtje, en onderweg heeft onze klep geen seconde stilgestaan. Als je samen een hobby deelt, heb je direct heel wat om over te praten natuurlijk. Ik vond het jammer dat ik na een uurtje alweer alleen terug richting huis moest vertrekken. Dat was nog een half uur lopen en ik had aan ’t thuisfront beloofd van tegen 10u weer thuis te zijn, dus een extra rondje met A. zat er echt niet meer in. Terug muziekje op m’n hoofd gezet, wat stevige rockmuziek (Metallica) gestart en zo ging dat laatste half uur ook wel weer vlot. Het hielp wel dat ik aan de Vaart nu wind mee had, ik werd als het ware voortgeduwd.

Na exact 19 km stond ik weer aan m’n deur. Redelijk verzopen door de natte sneeuw, maar weer oh zo content dat ik er toch doorgegaan ben. Of dat komende dinsdag ook weer gaat lukken betwijfel ik. Als er echt 10 cm sneeuw valt, ga ik toch maar eens passen en geen zotte risico’s nemen. A.s. zaterdag staat er een te leuke loop op de planning, die ik niet wil laten schieten door één of andere stomme blessure of een verkoudheid.
Lente, kom alsjeblief terug!!

wintergo away

Advertenties

2 gedachten over “schuddebol -#Monschau -153 dagen

  1. Hier geen sneeuw vandaag Ruth maar wel koud en guur met een wind waar je echt rekening mee moest houden. Ik hoop voor een lentezonnetje voor je wedstrijd volgende week.

    groetjes,

    Dorothé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s