Ultraspire Isomeric Pocket Handheld -#Monschau -150 dagen

Vorige week schafte ik me nog eens een nieuw loop”gadget” aan: een handheld-drinkfles. Het idee kwam in me op tijdens m’n middagrun van vorige dinsdag, toen de temperatuur out of the blue plots tot 18°C steeg. Ik moest een uurtje trainen en halverwege de training kreeg ik al stevige dorst. Ik had dus niets van drinken bij. Naar m’n werk zeul ik geen Camelbak mee, gewoon omdat het meestal maar kortere trainingen onder de middag zijn. Vorige zomer nam ik wel af en toe eens een flesje water mee, zette dat in het park achter een boom en veroordeelde mezelf dan tot het lopen van rondjes in het park zodat ik om de 2 km kon drinken. Als er iets is waar ik een hekel aan heb, is het wel het lopen van korte rondjes en dat een uur lang.

Op zoek naar een oplossing dus. Als je dan veel op het www rondhangt en op sites rond trailrunning terecht komt, zie je daar allemaal foto’s van stoere jongens en meisjes die een flesje vasthouden in een soort van houder…de zogenaamde “handhelds”. Ik had trailbuddy Michael er vorige zomer ook al eens mee zien lopen en eigenlijk leek het me iets onhandigs. Michael zweert er echter bij en na wat rondsurfen blijken er meer voor- dan nadelen aan verbonden te zijn. Interessant dus en de perfecte oplossing voor m’n middagpauze-trainingen onder warme omstandigheden.

Vorige woensdag begon ik dus als bezeten rond te surfen en kwam heel wat interessante info tegen. Zo blijkt het in de USA onder traillopers eigenlijk gewoon de norm te zijn om met handhelds te lopen. Ze zijn er populairder dan de belts met flesjes of rugzakken. In Europa is het omgekeerde het geval. Gek fenomeen. Nu loop ik zelf absoluut niet graag met een belt met flesjes. Ik heb hier twee van die dingen liggen, allebei uitvoerig getest. Ik kreeg er buikpijn van (van de druk van dat ding) en pijn in mijn onderrug. Daardoor ben ik overgeschakeld naar de looprugzakken met waterreservoir, wat voor mij perfect werkt.

Ik las verder dat je soms meerdere handhelds moet proberen alvorens je de juiste in handen hebt. Oei. Dat vond ik wel wat minder. Geen zin om er veel budget tegenaan te smijten om uiteindelijk met 4 merken ongebruikte handhelds in de kast te eindigen en eentje altijd wel te gebruiken. Ik wil direct de “goeie” hebben natuurlijk. Dan maar wat ervaringen bij mede-lopers gevraagd en heel wat reviews gelezen en m’n keuze viel op deze:

ultraspire1
Ultraspire Isomeric Pocket Handheld

Woensdag de bestelling geplaatst en donderdag mocht ik hem al in ontvangst nemen. Lekker snel. Jammer genoeg was donderdag m’n rustdag, dus vond de eerste test plaats op vrijdagavond.

Waarom ik voor de Ultraspire koos? Dat lag aan de diverse reviews die ik erover las, maar ook wel aan het feit dat ie ongelooflijk laag geprijsd stond bij Sport-Balance.nl, amper 15 euro (normaal 25 euro). Voor die belachelijk lage prijs wilde ik deze wel uitproberen.

Ultraspire is trouwens een gerenommeerd merk als het aankomt op loopmateriaal. Ze hebben diverse trail-rugzakken en ook een heel gamma aan handhelds. De Isomeric Pocket komt met een flesje van 600 ml. Best wel groot, maar ik sloeber op een uurtje in de warmte wel makkelijk een halve liter binnen. Een flesje van amper 250 ml of 300 ml (zoals enkele andere modellen) leek me dan ook veel te beperkt.
Het mogelijke nadeel van een 600 ml-flesje is dat het gewicht wat gaat doorhangen aan de arm waarmee je de handheld vasthoudt. Nu had ik hier alvast tijdens de eerste test geen last van.  Af en toe van arm wisselen is dan aan te raden, of je kan met twee handhelds lopen (doe je ineens wat aan krachttraining).

De handheld werkt als volgt: je hand schuif je onder de grijze riem door. Je kan dan het flesje omklemmen, maar als je de riem lichtjes aanspant (heel makkelijk) hoef je zelfs het flesje niet vast te houden, dat blijft zo ook zitten (handig!). Aan de andere kant van de handheld zit een zakje waarin je wat gelletjes, sleutels of zelfs een gsm in kwijt kan. Heel groot voordeel, zo kan ik toch voor alle zekerheid een gelletje meenemen moest ik een hongerklop krijgen onderweg.
De riem rond je hand is zacht, comfortabel, zit stevig en door het zachte materiaal zelfs geschikt om je zweet af en toe van je voorhoofd te vegen (ze dachten echt aan alles!).

ultraspire2

De vorm van het flesje maakt een gekke knik, wat blijkbaar zou helpen om het drinken onderweg iets makkelijker te maken (je moet je hoofd niet helemaal achterover slaan). Een klein duwtje op het smalste stuk van het flesje en het water komt er vlot uit. Het flesje is trouwens BPA-vrij, geen chemische brol dus in je drank. Water smaakt als water!
De drinkteut is iets anders dan de meeste drinkbussen: je moet er een klein draaitje aan geven en dan komt de rode kop omhoog. Simpel en effectief en geen lekken onderweg.

De eerste test vrijdag viel me dus heel goed mee. De eerste minuten is het even wennen aan zo’n ding in je hand. Maar eenmaal vertrokken en goed warmgedraaid, ondervond ik er absoluut geen hinder van. Zo’n handheld herinnert je er bovendien continue aan dat je wel eens moet drinken, zo blijf je goed gehydrateerd.

Conclusie: voor kortere runs (tot een uurtje) is zo’n handheld m.i. de ideale keuze. Makkelijk mee te nemen, je voorziet jezelf van net voldoende drinken voor onderweg en je kan er ook een paar essentiële dingen in kwijt. Voor langere duurlopen blijf ik persoonlijk toch zweren bij m’n drankrugzak. Je kan er meer water in kwijt, het gewicht heeft geen impact op je armen (en mogelijks loopstijl) en het hindert me op geen enkel vlak tijdens het trainen.

hydrated

Advertenties

2 gedachten over “Ultraspire Isomeric Pocket Handheld -#Monschau -150 dagen

  1. Ik heb eigenlijk ‘geluk’, want ik kan bijna (!) met alles lopen en heb zelden of nooit last. Aanvankelijk liep ik altijd met een belt (ook verschillende merken hier in huis, maar dat heeft vooral te maken met de grootte van de flesjes) en later naar die rugzak die jij ook hebt. Met de belt zweet ik minder (niet op de rug) maar met de rugzak (camelbak), drink ik gewoon makkelijker en ook meer. Gezien ik absoluut geen goede drinker ben, een voordeel. Dat van die flesjes, dat heb ik nog nooit geprobeerd, maar de idee dat ik iets moet vasthouden schrikt me wel af. Voor mij is lopen altijd een inspanning en ik denk dat ik dan begin te nijpen op zoiets en ’t is ook al niet symmetrisch (jaja, dat klinkt raar, maar lijk daar iets mee te hebben).
    Ik zie wel een voordeel voor kleine lopen in de winter, omdat zo’n rugzak erover is en zo’n belt in de winter niet praktisch is omwille van al die kleren… Ben benieuwd !

  2. Hi Ruth,

    Bedankt voor de beschrijving. Ik loop gewoon met een belt met kleine flesjes en soms met zwaardere. Ik heb ook gezien dat mensen soms twee belts om doen met kleine flesjes, dat kun je beter verdelen. Zelf maak ik ook gebruik van de zakken van mijn wielert-shirt om er een flesje in te stoppen. Dat blijft rechtop. Veel wielershirts zijn gemaakt van dezelfde stof als hardloopshirts. Je kunt er ook veel meer instoppen aan eten etc. goed voor lange lopen. Ik loop altijd met open handen, dus ik span mijn handen niet aan. Ik denk dat ik een flesje vervelend zou vinden. Zelfs handschoenen zijn me vaak al teveel. Een camelback staat nog wel op mijn verlanglijstje.

    groetjes,

    Dororthé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s