ambities -#Monschau -143 dagen

Gisterenmorgen goot het pijpestelen. Net op de dag dat ik nog eens onder de middag ging lopen. Twee weken geleden was dat met zalige temperaturen tot 19°, vorige week dinsdag kreeg ik een sneeuwstorm over me heen en gisteren leek het er dus op dat ik een verzopen kiek zou worden. Ik had echter geluk: een half uurtje voor m’n vertrek klaarde het goed uit en dat bleef zo de rest van de dag. Toch ene weergod die me gunstig gezind is. Nu al die andere weergoden nog goed gezind krijgen, dat die dekselse winter eens eindelijk gedaan is.

Het werd een wisselloopje gisteren. Past wel goed zo, in de setting van het huidige wisselvallige weer, niet? Elke 5 minuten van tempo wisselen, in drie trapjes (9,5 km/u – 10,5 km/u – 11,5 km/u en dat zo vier keer na elkaar). Zalig! Zo’n training vliegt dus gewoon voorbij zonder dat je er erg in hebt. Dit keer eens niet de onverharde paden opgezocht, maar op de fiets- en voetpaden gelopen. Reden was dat ik nog eens goed de tempo’s wou aanvoelen en proberen wat constanter te lopen. Hoe voelt dat nu juist aan, die 11,5 km/u, op een vlakke ondergrond? Dat wou ik echt nog eens goed uittesten en het bleek een serieuze meevaller. De eerste reeks had ik nog een beetje moeite om het tempo te halen, maar tegen dat de 4e reeks daar was, haalde ik het tempo zonder enige moeite.

Het geeft me wel wat moed voor de halve marathon in Zwalm op 7 april. Ik verwacht heus geen PR daar, maar heb toch echt wel goesting om eens goed door te trekken.Zo één keer per jaar moet ne mens misschien toch maar eens wat zot doen op een loopwedstrijd. De rest van mijn “wedstrijden” loop ik namelijk allemaal op trainingstempo en zelfs Monschau gaat niet voor een bepaalde eindtijd gelopen worden, integendeel…

M’n laatste “officiële” halve marathon was Rondje Tilburg vorig jaar in mei. Daar liep ik een gemiddeld tempo van 5:24 min/km (11,1 km/u). Dat was wel een vlak parcours en quasi heel de tijd gewoon “rechtdoor” lopen, zonder veel bochtenwerk  (de reden dat ik die nooit nog terug wil doen, vond het pokkesaai). In Zwalm wil ik dus wel eens proberen te starten aan 5:15 min/km om te zien waar ik strand (hopelijk dus ergens rond de 1u50 als finishtijd). Bij de heuveltjes-op zal het wel vertragen worden, maar de stukken naar beneden gaan dan weer wat sneller. Ach ja, misschien iets té ambitieus, maar daar gaat ne mens nu meestal ook niet dood aan hé. Het ergste dat kan gebeuren is dat ik daar ne serieuze patat krijg rond km 15 en al strompelend over de finish ga. Maar dan heb ik het tenminste eens geprobeerd.

tryhard

Advertenties

7 gedachten over “ambities -#Monschau -143 dagen

   1. Ja, drukte kan mij echt negatief stresseren. Dus denk ik dat dit er eentje voor mij is.

 1. Hir Ruth,

  Vandaag in de sneeuw/regen/wind een HM gelopen in twee uur. Zondag ga ik er eentje doen die uit 3 rondjes bestaat. Mijn PR loopt tegen de 1:55 en ik hoop dat te halen. Jij bent echt veel sneller want voor 1:50 moet je toch 11,5 km/u lopen. Wel goed om eens te testen hoe hard je kan en hoe lang. Ik loop zelf vaak te behoudend. Ik ben benieuwd wat jij en ik ervan maken ook al lopen we op verschillende plaatsen.

  groetjes,

  Dorothé

  1. veel succes a.s. zondag Dorothé! Ben ook benieuwd hoe het je zal vergaan!
   Bij mij is het dus nog wachten tot 7 april 🙂 Mijn PR is iets van een 1u53 (ben de exacte tijd vergeten), dus 1u50 zou sowieso al een serieus stuk eraf zijn.

 2. Twee spreekwoorden op van toepassing. “Niet geschoten is altijd mis”. en “Een lat die er nog nooit afging lag nog altijd te laag” .

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s