antidepressiva -#Monschau -141 dagen

Gisteren was het nog op het nieuws: door het uitblijven van de lente lopen er meer en meer mensen rond met een voorjaarsdepressie. Ik ben daar zelf ook enorm gevoelig aan. Haal ik mijn dosis zonlicht (en vitamine D) niet in voldoende dosis binnen dan wordt het in het binnenste van mijn lijf enorm somber. De laatste weken moet ik me dan ook constant oppeppen, de ene dag lukt dat al eens wat beter dan de andere. Ook m’n wederhelft begint het moeilijk te krijgen en kreeg nu een verplichte vitaminekuur opgelegd van de dokter.

Op het werk beginnen de voorjaarsdepressies ook op te komen. Mensen die ziek vallen of lopen te niezen (bibi dus), het lontje dat bij sommigen wat korter wordt dan anders en een bitsig woordje dat zo onbedoeld al eens valt. Gelukkig vormen we een hecht team en lachen we alles snel weer weg. En het cava-feestje deze middag voor de verjaardag van een collega pepte de boel ook weer helemaal op. Het weer is hét gespreksonderwerp, overal. Het verbindt alleszins de mensen, maar ik had toch liever gehad dat het zonnetje daar voor zou zorgen.

En ja hoor, bij het toerke lopen deze avond met W. van de club ging het plots ook alweer over het weer en vertelde W dat zowat iedereen in zijn omgeving er depressief leek bij te lopen. Maar gelukkig hebben wij lopers daar geen last van, was zijn conclusie. En daar heeft hij natuurlijk wel een punt: moest ik niet minstens 3 x per week gaan lopen, zat ik nu vermoedelijk echt met een voorjaarsdepressie van jewelste. Het is dankzij dat lopen en het feit dat ik toch die paar uurtjes per week echt buiten ben, m’n stress kwijt geraak en m’n lichaam aan het werk zet, dat ik niet aan de pillen moet. Lopen is gewoon een natuurlijk antidepressivium. Lekker goedkoop dus.

antidepressiva

Het toertje ging trouwens maar gedeeltelijk van harte vandaag. De eerste helft met W ging super. 5 km in 29 minuten en ondertussen maar tetteren tegen de sterren op. Daarna moest ik nog een toertje alleen doen. De tegenwind was een serieuze spelbreker en ik moest hard gas geven om het tempo te houden. Het gevolg liet zich raden: ik kreeg last van steken. Niet zozeer in m’n middel, wel links aan m’n ribbenkast. Niet de eerste keer dat ik er last van heb. Feit dat ik na m’n avondeten liep, hard moest boksen tegen de wind en die eerste 5 km eigenlijk wat te rap liep… tuurlijk reageert m’n lijf dan soms wat bitsig. Zoals vandaag. De laatste 20 min liep ik dus tegen mezelf: diep ademhalen, stevig uitblazen (proberen de steken letterlijk weg te blazen). Het hielp wel, maar het maakte het toch wel extra zwaar. Laten we het dan maar een karaktertraining noemen. Zo af en toe moeten we die ook eens overleven hé.

keep going

 

Advertenties

5 gedachten over “antidepressiva -#Monschau -141 dagen

 1. hey geen depressie hoor, ik geef daar echt niet aan hoewel ik het lopen wel mis, en toch niet, ik probeer dit weekend een herstart lopen, het weer is toch echt beter, het is al lichter, en zelfs met de koude is het klaarder, volgende week nog beter door het veranderen van het zomeruur. het weer : wees blij het is praktisch het enige dat de mens niet beïnvloedt dus goed toch….
  allez ruth, weer of geen weer, positief !

 2. Alles wat je aandacht geeft groeit zei mijn moeder en die gedachte hou ik maar in mijn achterhoofd als er iets is wat ik niet zo fijn vindt.

  groetjes,

  Dorothé

 3. luść jaskini wyróżniała się spośród Kandace otoczenia smolistą czernią.
  Oraz dodatkowo dochodzącym z niej straszliwym
  smrodem. Czołgając się rycerz wyczuwał miłe wahanie się ziemi, wzbudzone smoczym
  chrapaniem. St.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s