weer van dat! -#Monschau -139 dagen

Het begint afgezaagd te worden hé. Alweer sneeuw! Ik meende gisteren op het pretendweerbericht gehoord te hebben dat er enkel maar wat smeltende sneeuw zou vallen…tarara! Vanmorgen lag er bij ons in de tuin tot 10 cm! Ook de straten lagen weer potdicht. Pfttt. Net nu ik met loopmaatjes Dave en Heidi had afgesproken voor een trailrun in het Domein van Hofstade. Bij het opstaan om 6u45 kreeg ik al een sms’ke van Dave dat hij het niet zag zitten om erdoor te komen. Damn…Rap zelf sms’ke naar Heidi of zij wel zou komen. Kreeg gelukkig snel antwoord dat ze van de partij zou zijn. Oef! Had ze ook forfait gegeven, dan had ik dat waarschijnlijk zelf ook gedaan. Maar nu had ik dus toch weer die fameuze stok achter de deur om erdoor te gaan. Met de auto naar het zwembad van Hofstade…20 minuutjes ipv 10. Heidi stond er al toen ik eraan kwam getuft. Rap nog een pitstopje gaan doen en dan trokken we het Domein in, een achteringang van het domein ligt pal over het zwembad.

Doel was een rustig trailloopje van 2 uur. De sneeuw zorgde alvast voor een serieus trailgehalte, het lag er op sommige plekken serieus dik besneeuwd bij. Opletten waar de voeten te zetten dus. De wind had op één stuk enorm vrij spel en voelde moordend koud aan, maar eenmaal tussen de bomen viel dat gelukkig ook weer mee. Ondertussen gezellig kletsen, het eerste rondje van een kleine 5 km zat er snel op. Het tweede rondje leidde ik Heidi doorheen het achterliggend mountainbike-parcours. Dat ligt er meestal supermodderig bij, nu met de sneeuw daar nog bovenop was het helemaal glibberen en glijden. Dikke fun natuurlijk! Maar we hielden het toch maar bij één keer langs dat mtb-parcours. Op een bepaald moment ging m’n ene been de verkeerde kant even op en voelde ik m’n knie wat verdraaien. Geen zotte risico’s nemen dus. Daarna nog eens het gewone rondje genomen en daarna eens de lange lus rondom het domein genomen (grotendeels fietspad, maar dat lag nu ook lekker ondergesneeuwd). Voor we het wisten, zaten de 2 uurtjes er weer op ,goed voor zo’n 18,3 km en dat met een gemiddelde hartslag van 141 (wat ik dik oké vindt in deze omstandigheden). Als je zo in leuk gezelschap loopt, vliegt de tijd toch altijd eens zo snel eigenlijk.

Het sneeuwlopen vergt toch wel wat meer van je dan anders. Feit dat het ook -4°C was, maakte deze training best wel zwaar. Wat was ik blij dat ik dit niet alleen heb hoeven doen. Op m’n eentje had ik het waarschijnlijk niet volgehouden.
En als ik m’n loopplanning van de komende weken zo bekijk, gaan de lange duurlopen/wedstrijden in het weekend de komende weken ook altijd in leuk gezelschap zijn. Ideaal om zo verder aan m’n basisconditie voor Monschau te werken!

gift

 

Advertenties

2 gedachten over “weer van dat! -#Monschau -139 dagen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s