Inov-8 Elitesoc 18 -#Monschau -137 dagen

Via Runnersmove.be (een nieuwe webshop gespecialiseerd in trailrunning-materiaal), kreeg ik de Inov-8 Elitesoc kousen toegestuurd om eens aan een testje te onderwerpen. Heel blij was ik daarmee, want als het op kousen aankomt, ben ik nogal een lastig meiske aan het worden. Ik heb moeite om de perfecte loopsok te vinden. Met Falke en diverse modellen van Kalenji (Decathlon) heb ik al mindere ervaringen opgedaan. Alle modellen van die twee merken, hebben de neiging van te veel te schuiven rond m’n voeten. Alsof ze twee maten te groot zijn, ook al zijn ze dat niet. Een redelijk irritant gevoel als je aan het lopen bent. En als ze dan nog ineens een knikje krijgen net onder je voetzool, wordt het helemaal ambetant.
Ondertussen loop ik al een hele tijd met X-Socks, maar ook daar ben ik niet 100% tevreden van. Vooral rond de tenen en hielen vind ik ze vaak nogal stug aanvoelen.

Op zoek naar eens iets anders dus en dankzij Runnersmove kreeg ik nu dus de kans om de Inov8-sokken uit te testen. Gisteren staken ze in de brievenbus en vanmiddag testte ik ze uit tijdens m’n intervaltraining.

inov8

de maat en pasvorm
Niet onbelangrijk: hoe zit het met de maten? Andere merken werken met schoenmaten, bij Inov8 spreken ze van S – M en L. Tja, welke schoenmaat is dat? Die info is terug te vinden op de site van Inov8 (en ook op Runnersmove). En daar werd het voor mij direct al wat lastig. Met een schoenmaat 40, zat ik voor de Inov8-sokken net tussen twee maten in. Maat S gaat, volgens de fabrikant, tot maatje 39,5 en maat M start vanaf 40,5. Mmmm…Dus toch maar de S genomen en dat bleek de juiste keuze te zijn. Direct bij het aanpassen zaten de sokken als gegoten. Ze sluiten mooi aan rond m’n voet, zonder enig stukje dat ergens wat los lijkt te fladderen of gewoonweg té los zit.

het materiaal
De sokken zijn voor 80% gemaakt uit het zeer ademende Coolmax-materiaal en dat voel en zie je. Het bovenwerk is zeer licht, je ziet je voet er eigenlijk door. Tijdens het lopen bleven mijn voeten lekker fris aanvoelen, geen last van een zweterig gevoel, m.a.w. een zeer aangenaam gevoel.

Eigenlijk voelde ik de sokken totaal niet tijdens m’n training en dat is een zeer zeldzame ervaring in mijn geval. Perfect dus!

de kwaliteit
Pasvorm en loopcomfort zijn dus dik in orde met deze sokken. Maar bieden ze ook wel degelijke kwaliteit? Ik vrees dat daar wel het schoentje wringt. Toen ik na de training (die ongeveer een uurtje duurde) de sokken uitdeed, zag ik aan beide sokken een gerafelde rand. Ik wijt het aan m’n steunzolen in m’n loopschoenen, maar dan nog….met andere sokken heb ik dit nog niet voorgehad.

IMAG0461

Ik vrees dus dat het met de levensduurte van deze sokken niet zo snor zit en dat vind ik echt wel heel jammer. Kan natuurlijk wel zijn dat het eerder een persoonlijk probleem is, omdat ik met speciale steunzolen op maat loop. Lopers die met de standaard-binnenzolen lopen, zullen dit probleem misschien niet ervaren!

En hier staat wel tegenover dat de prijs van deze sokken slechts de helft bedraagt van de meeste andere merken (op Kalenji) na. Voor 15 euro heb je al twee paren bij Runnersmove besteld! En dat kan je hier via deze link.

 

 

 

 

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s