1 april-loopje -#Monschau -131 dagen

Een tijdje geleden kreeg ik een uitnodiging van collega Gunther en zijn wederhelft Selena (Temmerman, beetje veel beroemd aan het worden in het ultratrail-milieu hier in België) om samen op 1 april een uurtje te gaan trailen in hun “achtertuin”, het Stropersbos en de Clingse Bossen, in de buurt van Stekene. Ik ging er graag op in. Ten eerste is het eens leuk om te gaan trainen in onbekend gebied, maar ook eens wat ander gezelschap onderweg is altijd plezant. En Gunther zie ik dan wel dagelijks on the job, zijn Selena..daar had ik alleen nog maar stoere verhalen over gehoord en gelezen en ik wou haar graag gewoon eens in levende lijve ontmoeten en uithoren over haar plannen rond haar deelname aan de CCC in augustus dit jaar.

Nu had je naturlijk die datum…1 april. Ik heb tot het laatste dus gevreesd, of die twee me niet gewoon bij het snuitje hadden. Terwijl mijn wederhelft samen met Seppe voort was gereden richting Morres Meubelen vlakbij, stond ik effe in m’n uppie te verkleumen aan de startplaats. Gelukkig kwam een paar minuutjes later Tonnie aangereden, een kameraad van G en S en even later kwamen ook de organisatoren van dienst er aan. Zo waren we met 4 om er een gezellig trainingske van 10 km van te maken. Start was in de Clingse bossen waar we na een goeie 500 meter de enige hoogtemeters van de hele rit te verwerken kregen…een fenomenale 6 meter hoogteverschil! Eenmaal daarvan bekomen ging het aan een gezapig tempo verder richting Stropersbos. Het was een prachtig parcours van begin tot einde en het uurtje vloog voorbij met al dat geklets met Selena en Gunther. Nadien nog een uurtje nagekeuveld in de nabijgelegen taverne, waar we met z’n allen zelfs gratis en voor niks een soepje met brood kregen. Wat een service!

Het was dus een zalige training. Een uurtje was zelfs veel te kort om heel dat mooie  gebied te verkennen.Ik geloof Gunther wel op zijn woord als hij zegt dat je hier moeiteloos een 30’er kan afleggen zonder al te veel asfalt onderweg te moeten tegenkomen. De moeite dus! Weliswaar op 45 min van m’n thuis, maar voor langere duurlopen wil ik al wel eens een ritje doen. Dus die twee mogen dat nog eens organiseren, zo’n trainingsloopje 🙂

nature

 

 

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s