slechte timing -#Monschau -127 dagen

Het is echt heel fijn om te vernemen dat de lente eindelijk in aantocht zou zijn! Net zoals zowat iedereen kijk ik er naar uit om de warme truien en dikke jassen ver achterin de kast te stoppen, en de topjes – rokjes en kleedjes weer boven te halen. En qua loopgerief zit ik al lang af te tellen om met wat lichtere spullen te kunnen rondlopen.
Door het barre weer de voorbije weken, ligt de natuur een beetje achter met tot bloei komen. Logisch natuurlijk, knopjes hebben warmte nodig om open te bloeien en hun pollen te verspreiden. Laat nu net dat laatste een serieus probleem zijn voor mij. Ik ben nogal een hevige hooikoortslijder en de voorspellingen zijn op dat vlak rampzalig. Het pollenalarm slaat tilt vanaf dit weekend, net nu ik m’n  halve marathon ga lopen. Aiai.

Sedert woensdag zijn de eerste symptomen al begonnen. Ik heb dus geen officieel pollenalarm nodig, mijn keel is een betere voorspeller. Sinds woensdag heb ik keelpijn, een kriebelende keelpijn. Voor mij een signaal dat een aanval van mijn “astmatische bronchitis” in aantocht is. Die astmatische bronchitis wordt onder meer  veroorzaakt door een hoge concentratie aan pollen in de lucht (en nog wat andere zaken ook, ik krijg aanvallen doorheen het ganse jaar). Na enkele serieuze aanvallen (die telkens 2 tot 3 weken aanhielden) herken ik dit aankondigende symptoom van keelpijn als de beste. Na 2 à 3 dagen keelpijn, gaat het verder in een zeer irritante kriebelhoest (irritant voor mij en m’n omgeving, die het moeten aanhoren) die soms zo diep gaat, dat ik ervan moet overgeven. Heel vermoeiend, het houdt mij uit mijn slaap en het zorgt voor een piepende ademhaling en uiteraard kortademigheid. Ook niezen en rode tranende ogen horen er bij, dat spreekt voor zich. En AL DIE ZAKEN kan ik nu eens echt wel missen als kiespijn en dan vooral dit weekend, met zondag m’n halve marathon. Van slechte timing gesproken…

Gisteren begonnen de eerste kuchen al op te komen en vanmorgen was dat niet anders. Gelukkig heb ik nu altijd m’n puffer in de buurt en was ik woensdag al direct met dat ding aan de slag gegaan. Gisteren en vandaag uiteraard ook. Het lijkt te helpen. Hout vasthouden, maar voorlopig verergert het nog niet. M’n anti-allergiepilletjes neem ik sowieso het hele jaar door in, de puffer helpt mee de aanvallen op te vangen. Maar meer is er niet echt aan te doen. Dus hopen maar dat het onderdrukt blijft en dat ik er zondag niet te veel last van heb.

En wie weet komt Dr. A. Vogel met het wondermiddel op de proppen? Vandaag ontving ik een proefpakketje om uit te testen. De jeukende tranende ogen zouden verdwijnen dankzij Hooikoorts Oogdruppels en van die kriebelniesneus zou ik via Pollinosan neusspray moeten afgeraken. Of m’n kriebelhoest ermee verholpen geraakt, en of deze middeltjes een echte zegen zijn of slechts een kortdurend lapmiddeltje, dat lezen jullie in de loop van volgende week…

hay fever

Advertenties

Een gedachte over “slechte timing -#Monschau -127 dagen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s