profiel -#Monschau -124 dagen

Al een hele dag ben ik in blijde verwachting van spectaculaire actiefoto’s van de halve marathon gisteren, maar tot nu toe blijft het wat stilletjes op de website van de organisatie. Ik ben zeker een paar keer full frontal gefotografeerd, dus ik hoop er toch een paar mooie te ontwaren, als ze op de site verschijnen. Hurry up organisatie! 🙂

Via Movescount kan ik al wel dit fotootje posten: het hoogteprofiel! Volgens de Suunto (barometrische hoogteprofiel) 173 meter omhoog, en 170 meter omlaag. Volgens de Garmin van een medeloper was het 230 meter omhoog. Ik hou het maar ergens in ’t midden, dus een kleine 200 of zo. Maakt niet uit, het was heuvelachtig!

Het donkeroranje vlak is het hoogteprofiel, in het lichtoranje erachter zie je mijn snelheid… Of hoe een helling toch voor een dipje in de snelheid zorgde…

hoogte zwalm

Nu lijkt het wel alsof ik in de Alpen heb gelopen, maar zo was het natuurlijk ook niet. Daarom geeft Suunto ook een iets milder grafiekje, meer uitgezet over de afstand. En dan ziet het er zo uit (en zo was het ook in realiteit):

hoogte zwalm2Valt al een beetje beter mee dus, maar het bleef toch wel serieus hijgen op de hellingen omhoog.

een stukje parcours, bron: http://www.vlaanderensmooistemarathon.be
een stukje parcours, bron: http://www.vlaanderensmooistemarathon.be

Met m’n herstel gaat het eigenlijk heel goed. Amper sprake van stijfheid, alhoewel dat morgen nog wel anders kan aanvoelen. Morgenavond een rustig herstelloopje van een uur, samen met wat mensen van de club (als die niet te rap lopen tenminste) en vanaf donderdag hervatten we weer het schema als vanouds. De volgende uitdaging biedt zich al aan: zaterdag een trailtraining van een 15 à 20 km in het gezelschap van een paar straffe mannen en de 28e april is ’t alweer tijd voor de volgende wedstrijd: de Loop van Vlaanderen -25 km, alweer in de Vlaamse Ardennen. Leuke dingen om naar uit te kijken dus!

 

 

 

Advertenties

2 gedachten over “profiel -#Monschau -124 dagen

  1. Jij hebt dat dus ook dat je uitkijkt naar de foto’s. Het was vreselijk zoeken eer ik ze had gevonden bij DDD. Fijn dat je herstel goed gaat Ruth, zelf heb ik toch wel een stijve schouder en wat stramme benen. Ik ben benieuwd hoe het morgen gaat (duurloop 25 km ivm marathon op 26 mei in Leiden).

    groetjes,

    Dorothé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s