trailen op een ander -#Monschau -119 dagen

Ik kondigde het gisteren al aan: vandaag ging ik wat kilometers afhaspelen in De Schorre in Boom. Ik had al begrepen van “organisator” Michael dat het daar een heerlijk trailgebiedje is, met heel wat pittige heuvels en single tracks. Oh wat was ik benieuwd.

We hadden om 14u afgesproken aan de ingang van het natuurgebied De Kleiputten, dat pal naast De Schorre zelf ligt. Het toertje zou ons door beide gebieden loodsen. Toen ik er een kwartiertje te vroeg al aankwam, na amper een dikke 20 min. rijden (zo dichtbij ligt het dus!), bleek de rest er al te zijn. Michael, Patrick en Heidi stonden al wat te keuvelen en een minuutje na mij kwam ook Dave eraan. En zo waren we compleet en konden we van start.

Van zodra we de poort doorgingen ging een mooie wereld voor ons open. Een uitdagend stuk terrein van single tracks, her en der wat pittige hellingskes en Michael ontzag niks of niemand. Af en toe express een detoerke waardoor we een stevige helling van een 50 à 100 meter opmoesten en vervolgens weer naar beneden. Of toen we een hele strook trappen opmoesten en na een korte lus wéér die strook tegenkwamen…de geniepigaard.

DSCN0030DSCN0033DSCN0039DSCN0044DSCN0045DSCN0058

In de Schorre kregen we zicht op de grasvlakte (waar het hoofdpodium van dat beroemde festival altijd staat) beneden en liet Michael ons voor de lol ook dat maar even af en weer op rennen (steil!!). Dan heel het gebied rond en ja hoor, liepen we plots over de grasvlakte heen zodat we wéér die steile helling opkonden. Lacheuh….Tegen dan begon het wel op te vallen dat we meer en meer wat begonnen te wandelen. Toch wat vermoeidheid die opkwam. Van de Schorre gingen we weer de Kleiputten in, waar ook het ene pittige stuk na het andere werd overwonnen. Na een 11,5 km stonden we weer aan de start. Dave haakte daar af, de rest (incl. mezelf) liep nog een rondje tot we na dik 13 km weer bij het beginpunt waren. Een beetje minder kilometers dan aanvankelijk gepland, maar de hoogtemeters (tegen de 200m) maakten dat ruimschoots goed (en morgen staat er nog een trainingske gepland).

Heel leuk om op deze manier weer eens wat nieuw gebied te ontdekken om te trainen. Ik denk dat ik er nog wel eens naartoe trek om wat kilometertjes af te haspelen voor Monschau, als ik m’n weg er tenminste terugvind (of dat zouden wel eens hele lange trainingen kunnen worden anders…).

Advertenties

Een gedachte over “trailen op een ander -#Monschau -119 dagen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s