heerlijk genieten -#Monschau -118 dagen

Oh wat heb ik dit gemist…die zalige temperaturen en dat zonnetje. Maar vandaag was het dan eindelijk weer zo ver. Genieten in het kwadraat!
Vanmorgen de dag al goed gestart met een vroeg ochtendloopje. Speciaal voor opgestaan, terwijl de ventjes nog sliepen. Het werd een relaxed toerke van 12,8 km langsheen o.m. de boorden van de Dijle. Nog geen zonnetje te zien, maar de temperaturen waren al dik oké. Ik liep in een shirtje met korte mouwen en had het geenszins koud zo om 8u ’s morgens. Zalig.

Even leek het erop dat er van lopen niks in huis zou komen vandaag. Gisteren had ik een thuis-ongevalletje voor. Onze Seppe was eigenlijk de schuldige, maar ’t is niet fair van de schuld te steken op een bijna-3-jarige peuter. Het knulletje wou persé naar boven gedragen worden toen ie naar z’n bed moest. Dus ik had hem vast, zo de trap op en vlak voor de bovenste trede, rukte ie zich plots los. fallingstairsHij viel op de overloop (zonder erg) en ik verloor m’n evenwicht en botste recht met m’n sleutelbeen op een hoek van het traphekje dat bovenaan de trap staat. Ik kan je garanderen: dat doet PIJN! Ik kon ongeveer 5 minuten me amper bewegen, laat staan ademhalen. Gelukkig was ik toch zo gevallen en niet achterover, want dan was ik 20 treden naar beneden gekeild met misschien ergere gevolgen.
Onze Seppe zat erbij met een blik van “allé, wat hebde gij nu?”, maar ik verging echt van de pijn. Dat dan toch maar verbijten en Seppe zijn bedritueel rustig afgewerkt. Daarna de schade maar gaan opmeten en gelukkig leek het allemaal wel mee te vallen. Ik kon nog alles doen met m’n arm, de plek waarop ik gevallen was, begon enkel een beetje op te zwellen. Maar zelfs nu, een volle dag later is het nog steeds wat pijnlijk. Sleutelbeen een beetje gekneusd zeker? Ach ja, ik had er vanmorgen alleszins geen last van bij het lopen en da’s wat voor mij wel telt hoor, héhé.

Voort over vandaag: nadat ook m’n twee ventjes uit bed gerold waren, zijn we naar Antwerpen gereden. Mijn lieve mama werd vandaag 69 jaar, dat moest even gevierd worden. Overdosis taart en ander lekkers binnengestoken en in de namiddag dan weer naar huis, want ook de tuin stond nog op ons te wachten. De enige dag van het jaar dat het eens goed weer is, dus we hadden heel wat te doen. Nog wat grond afgraven (door ’t ventje), ikke tonnen onkruid al uitgedaan en wanneer ’t ventje klaar was met verse grond storten op het nieuw-aan-te-planten bloemenperk, heb ik al een 20-tal bloembollen gestoken. Da’s een experimentje hoor, geen idee of er iets gaat uitkomen. Seppe heeft goed meegeholpen, behalve toen ie een aantal bloembollen begon af te pellen terwijl mompelend van “mmm….lekkere ajuin”…O jee…Die bloembollen hebben we maar niet meer onder de grond gestoken.

Dagje afgesloten op ons terraske…Jammer dat het morgen weer werkendag is, want ik zou dat toch wel gewoon kunnen worden, zo lekker in de tuin bezig zijn en dan afsluiten op ’t terras. Maar wie niet zeker?

enjoy-life-

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s