veertig -#Monschau -112 dagen

Ik geef al even weg dat dit berichtje voorgeprogrammeerd was. Een handige tool in wordpress. Ik schrijf wel meer berichtjes op rustige momenten ’s avonds, die ik dan programmeer om op een ander moment echt online te komen. Terwijl dit berichtje dus online komt, zit ik met mijn schattie in Hasselt. Terwijl ik dit schreef (donderdagavond) wist hij echter nog totaal van niks. Een verrassingsweekendje dus. Om een goeie reden: hij wordt zondag 21 april al 40 jaar oud. De ouwe vent! Haha. Hij loopt er dus al weken 40depressief van. Uitspraken als “mijn leven is nu echt voorbij”, “ik heb nog niks verwezenlijkt in mijn leven en nu is het te laat” en heel de reutemeteut, ik mocht het de voorbije weken allemaal aan horen. En dan is zijn beste kameraad ook net op zijn verjaardag weg voor een congres naar Zuid-Amerika….’t ventje helemaal depri. Dus besloot ik stiekem een weekendje-weg te organiseren.

Eerst zijn ouders ingeschakeld: of schoonmama in ons huisje wou verblijven tijdens dat weekend, om op onze Seppe te passen? Gelukkig geen enkel probleem. En mijn schoonmama kan goed zwijgen, ze heeft geen woord gelost de voorbije weken.
Daarna was het zoeken naar ideetjes voor een weekendje weg. Wat rondgehoord bij vriendinnen en ik kreeg van heel wat mensen “Hasselt” als tip. Op zich geen slecht idee, want het was al 8 jaar geleden dat we er samen nog eens geweest waren en dat was maar een blitzbezoekje van een paar uur. Op Weekendesk vond ik dan een heuse radissonsassuperdeal: het Radisson SAS-hotel aan de helft van de prijs. Voor een “prikje” in het sjiekste hotel van Hasselt, gelegen in zowat de hoogste toren met een cava-bar op de topverdieping met zicht op heel de omgeving. Allrightie, dat leek me echt ideaal. Dat er dan ook nog sauna en wellness in het hotel is, exclusief voor de hotelgasten, is nog een leuk toemaatje.
Dan nog even bij wat Limburgse meiden geïnformeerd welk restaurant de moeite is en dat bleek “De Goeie Goesting” te zijn. Snel gereserveerd dus, hopelijk is het er echt zo lekker als iedereen beweert. Of we na het eten nog een cinema’ke of zo doen ’s avonds, laat ik over aan de jarige.

Wat we morgen (zondag) gaan uitsteken mag de jarige ook kiezen, maar ik hou wel een lijstje achter de hand just in case. We moeten alleen wel tegen 16u terug thuis zijn, om schoonmama en zoon op te pikken. Dan rijden we naar Mechelen, naar het huis van de schoonouders, zodat schoonmama zich wat kan opfrissen. Tegen 17u30 gaan we dan naar ventje zijn lievelingsrestaurant, waar ook zijn neef werkt. Uiteraard heb ik die al gecontacteerd om een verrassing te voorzien. Geen idee wat ze gaan doen, ben dus heel benieuwd.

Hopelijk genoeg verrassing en plezier om mijn ventje uit zijn 40-jaar-dip te krijgen. Life starts at 40, niet? Nou ja, ik kan er nog niet van meespreken, ik mag nog een jaartje wachten alvoor ik 40 word. En ik regel dan nog mijn eigen verjaardagsverrassing, nl. de Mont Blanc Marathon. Hij komt er dus volgend jaar nog makkelijk vanaf eigenlijk 😉

 

 

Advertenties

Een gedachte over “veertig -#Monschau -112 dagen

  1. Proficiat met je man…. misschien is het een idee om tegen hem te zeggen dat hij moet gaan rennen om de veroudering tegen te gaan 😉 Heel gek maar ik hem nou nog nooit last van mijn leeftijd gehad (ik hou er wel rekening mee hoor) terwijl ik toch al in de volgende decade zit. Ik kijk uit naar de blogs over de MB voorbereidingen etc.

    groetjes,

    Dorothé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s