bloesemring -#Monschau -110 dagen

Toch even kort een woordje over het voorbije weekend. De verrassing was compleet voor hubbie. Hij verwachtte een verblijf in een goedkope b&b ergens op het platteland. Dat het Hasselt werd, vond ie een bizarre keuze, maar ook wel een goeie (oef!). Het hotel (Radisson Blu) lag schitterend, pal in het winkelhart van Hasselt. De kamer was superdeluxe, het zwembad lekker verwarmd (en voor ons helemaal alleen, jiehaa) en het stoombad moordend (zwetend) heet. De Sky Bar bood een subliem uitzicht over de hele omgeving. Vanop onze stoel hadden we zicht op de mijnterrils en de mijntorens van Genk…magisch mooi zicht.

In die Sky Bar lurkten we aan een cocktail als aperitiefje. Nu doe je dat best niet vlak nadat je in een stoombad zowat alle vocht uit je lijf hebt gezweet. Ooit hebben we die les tot onze scha en schande geleerd, maar we waren de les vergeten….Na die cocktail werden we dus al een klein beetje te vrolijk. Dan naar het restaurant (De Goei Goesting, een aanrader!) waar we weer een aperitiefje dronken en vervolgens bij het eten een fles wijn soldaat gemaakt. Moet ik er een tekeningetje bij maken? Ik stond te dansen op m’n benen, zonder de intentie te hebben van te dansen. Oeps. Bedoeling was om dan een fikse avondwandeling te maken naar de Kinepolis. Met de kaart in de hand (want we kennen Hasselt totaal niet), met daarop aangeduid waar we waren én de Kinepolis. Van beschonkenheid gingen we vervolgens helemaal de verkeerde kant op 🙂 O jee. Gelukkig hadden we het na 20 minuutjes wandelen wel door en in die periode waren we ons hotel gepasseerd (eigenlijk had dat al signaal moeten geweest zijn dat we verkeerd aan het stappen waren, maar ja). Dus maar terug naar het hotel getrokken, want we waren ondertussen al te laat voor de film.
Lesje dus opnieuw geleerd 🙂 Gelukkig hadden we de volgende ochtend geen last van een kater.

Zondag hebben we ons dan tegoed gedaan aan een uitgebreid ontbijt en zijn dan naar Kuttekoven (wat een plaatsnaam) gereden. Daar was nl. een vertrekpunt voor de jaarlijkse “Bloesemring”-tochten. Een georganiseerde fiets- of wandeltocht langsheen de fruitboomgaarden van Haspengouw. Bedoeling is dat je een kleurenpracht van lentebloesems te zien krijgt. Jammer dat koning winter dat feestje verpest heeft. De knopjes zitten er al massaal aan, aan al die bomen, maar van bloesem was er amper iets te bespeuren, buiten onderstaand mini-bloempje.

DSC00637

Ik had dus een flyerke mee van die wandeling, waarop stond dat je de keuze had tussen een 5 of een 10 km-wandeling. Gezien ik geen sportief ventje in huis hebben, zouden we voor de 5 km gaan. Dat zag ie nog net zitten. Bij de inschrijving (amper 3 euro, en daar kregen we een supermooie drinkbus per persoon én een ijsje voor in de plaats) kregen we een wandelkaart met daarop in het blauw de route uitgetekend. Naast die route stond een legende met met verschillende kleurcodes. Blauw = 5 km. Oké, dik in orde dus….
Algauw bleek het kaartje nogal amateuristisch uitgetekend. Wat op de kaart 1 rechte lijn van een cm was, bleek in werkelijkheid een stuk weg met 3 bochten van zo’n 90° en al een dikke 2 km lang. Oei. Dat ging precies wat langer worden dan gedacht. Maar ik zei nog maar niks tegen ’t venteke.

DSC00641Het kasteel van Rullingen passeerde ons pad, een mooi gebouwke, maar binnen konden we niet. Daarna verder doorheen de velden van de fruitboomkwekerijen, waar dus helaas geen bloesems te zien waren. We passeerden een schattig kapelletje met de sappige naam “kapel van Oetersloven”. Ventje raakte terstond geïnspireerd en bijna bekeerd…

kapel
Dan weer verder en na een goeie 6,5 km bereikten we de eerste (en enige) stopplaats op het “historische marktplein van Ulbeek”. Wat er zo historisch aan is, is ons niet duidelijk, maar er heerste wel een heerlijke ambiance. De organisatie had echt zijn best gedaan. In Ulbeek is er ook een mini-museumke met eigenzinnige kunst en we mochten van één van de serveuses van dienst (die er cake stond te verkopen) niet vertrekken vooraleer de tentoonstelling te bekijken. Allé, dan toch maar eens gaan zien en het was best wel rare kunst, maar niet zo mis.

DSC00668DSC00670

 

 

 

 

 

 

 

 
Ondertussen had ik wel een zeurend ventje achter mij, want ja…hij had al lang door dat we véél verder dan 5 km aan het wandelen waren. Volgens de routekaart was het nog één rechte lijn tot aan de startplaats, maar of dat zo te vertrouwen was? Dat viel gelukkig wel mee. Maar die rechte lijn was wel nog bijna 5 km lang, bleek achteraf. Aiai. Na zo’n goeie 11,5 km wandelen stonden we weer aan de auto. Ikke dik content, want zo had ik toch wat kilometerkes in mijn benen, haha. Maar ’t ventje was ook wel content hoor, dat ie er was geraakt in de eerste plaats, maar zo had ie toch ook eens deftig wat beweging gehad. Een voornemen dat ie al lang koestert eigenlijk.
En wat was er nu aan de hand met die routekaart? De route die men had nagetekend, bleek de langste route te zijn van de Bokkerijdersroute. Een uitgestippelde toeristische route met verschillende kleurcodes (en bijhorende plakkaatjes die je onderweg dan tegenkomt op lantarenpalen en zo). Blauw = 5 km, oranje = 7,5 km, bruin = 10,5 km (en dan kwam er nog dat stuk bij naar de post in Ulbeek)… De organisatie ging er blijkbaar van uit dat al haar wandelaars wel de langste route zouden willen doen…

Na onze mars dan naar huis gereden, want er stond ons nog een diner te wachten samen met zijn ouders en onze Seppe. Een deftige afsluiter van een druk maar fijn weekendje…

Advertenties

Een gedachte over “bloesemring -#Monschau -110 dagen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s