afwisseling troef -#Monschau -109 dagen

Afgelopen weekend is er van looptraining niets in huis gekomen. Het ventje ging voor een keer eens voor hé. Op zich kon dat ook eens geen kwaad. Volgende zondag staat de Loop van Vlaanderen op de planning, goed voor 25 km. Een rustig weekje in de aanloop ernaar toe is dan geen slechte zaak. Anderzijds was ik wel content dat ik zondag toch 11 km gestapt heb, toch iets van training. Moet die rusteloosheid toch een beetje temmen, al stappend lukte dat ook wel.

Gisterenmorgen kon ik dan eindelijk weer eens voluit gaan. Had ’s morgens nog een half dagje recup genomen, om effe af te kicken van het weekend en ook zoonlief wat te kunnen laten uitslapen na het etentje van zondagavond. Zodra Seppe afgezet op school, ben ik dan gaan trainen. Tiny had ééntje met pit op de planning gezet: uurtje tempoloop (10,6 km/u) met daarbij 6 x 5 minuten aan 11,5 km/u. Auw. Dat ging pikken zo op een maandagmorgen. Maar het ging supergoed. Direct een lekker tempo te pakken en na 7 minuten de eerste blok van 5 minuten gestart. Had ik dan net de pech voor een gesloten overweg te belanden. Effe rechtsomkeer, klein lusje gedraaid en dan kon ik weer verder. M’n tempo raakte wel wat verstoord, maar soit, het was nog maar het eerste blok. De volgende blokken gingen steeds beter, op den duur liep ik ze zo rond de 12 km/u. Tussen elk blok mocht ik maar één minuutje recupereren en da’s niet veel. Wel telkens net genoeg om weer wat adem te pakken en het volgend blok aan te vatten. Heerlijke zware training. Na de 6 blokken, nog een 25 minuten verder gelopen aan zo’n 11 km/u. Uiteindelijk had ik 12 km in 1u05 gelopen, helemaal niet slecht voor een training.

Vanavond was het dan clubtraining. Normaal train ik op dinsdag meestal onder m’n middagpauze, maar het is té druk op het werk momenteel met veel te veel vergaderingen. Kon het me niet permitteren om lang weg te zijn vandaag en het lukte ook niet praktisch wegens een vergadering op de middag. Gelukkig kon ik vanavond dan toch even weg. Samen met de mama van loopmaatje Christine gelopen. Christine deed zelf een intervaltraining, maar dat was bij mij dan niet zo’n goed idee. Schema schreef rustig loopje van een uur voor en dan is de mama uitstekend babbelgezelschap. Relaxed net geen 10 km gelopen in 61 minuutjes, hartslag gemiddeld 132. Missie geslaagd dus.

Twee totaal verschillende trainingen, qua afwisseling kan het weer tellen. Wel leuk als beide trainingen dan zo goed lopen, het helpt de motivatie hoog te houden.

Vrijdag nog eens zo’n uurtje rustig loslopen en dan zijn we helemaal klaar voor de Loop van Vlaanderen. Heb er zin in!

loop van vlaanderen

Advertenties

Een gedachte over “afwisseling troef -#Monschau -109 dagen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s